Омбудсманът на Благоевград с изнесени приемни по селата

Омбудсманът на Община Благоевград – доц. д-р Валентин Василев ще прави изнесени приемни във всички благоевградски села. Това обяви самият той на пресконференция днес, на която отчете първия си месец работа на новия пост.

25 граждани са посетили доц. Василев в обявените приемни дни
. Основните проблеми, които той посочи се разделят в три групи – лични, проблеми, при които гражданите са поискали конфиденциалност на посещенията си, такива в които се поставят въпроси за бъдещи намерения на Общината във връзка с инвестиционни и ремонтни дейности, случаи с дългогодишни имотни спорове и такива със социален оттенък /търсене на помощ и подкрепа при социално значими индивидуални и обществени проблеми. Любопитна подробност в отчета беше присъствието на гражданин на Петрич и трима граждани на Рила, потърсили консултация при Обществения посредник на Благоевград.

Доц. д-р Василев обясни, че в деловодството на Народното събрание е внесен проект за промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/, регламентиращ избора и правомощията на обществените посредници в българските общини.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене