Борисов: Подавам оставка, ако имам остров в Гърция

Премиерът Бойко Борисов се разгневи от слух, пуснат от сайт, че си е купил остров в Гърция. Той коментира темата в началото днешното правителствено заседание.

Проверете и ако е истина, че съм си купил гръцки остров, ще подам оставка, закани се Бойко Борисов. И допълни: „Нито аз, нито който и да е от екипа ми, е оказвал намеса в редакционната политика на Нова ТВ или която и да е медия. Медиите имат свободата да пускат, каквото преценят. Апелирам да се изясни истината с неизлъченото предаване и да спре да се намесва името ми. Цензурата и автоцензурата са еднакво пагубни за журналистиката. Нищо не се крие от моята дейност“.

Повод за думите на Борисов са информациите, че е било свалено предаване на Милен Цветков от Нова ТВ, защото се занимавало със слуха, пуснат от непопулярен сайт, че премиерът си е купил гръцки остров. От Нова тв пуснаха съобщение: „Планираният епизод от 25 юни 2018 г. на „Часът на Милен Цветков“, късното шоу на Нова, не бе излъчен, защото не отговаря на стандартите на телевизията за обективност, истинност и баланс на гледните точки във всички предавания. Високите изисквания към работата на журналистите са гаранция за качество, на което NOVA държи без изключение. „Нова Броудкастинг Груп“ подкрепя и ще продължи да отстоява в своята дейност редакционната си независимост, съобразена със закона, етичните и морални норми, и добрите професионални практики“.

Борисов се обърна към оператора на Нова тв и му каза: „Каквото искате пускайте, каквото искате правете, но да ми замесвате името не е честно. Всичко, което има фалшиво да го пуснат – все ми е тая, защото рано или късно истината излиза. Имате прекрасни разследващи журналисти, пуснете ги да отидат да проверят и ако е истина, ще дойда и ще си оставя там оставката. Но не издевателствайте така върху мен. Няма какво да се прикрие от моята дейност. И аз имам семейство, и те гледат“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене