Изправиха Марио Метушев, окован с белезници, пред съда за кървавото убийство!

Законът предвижда от 15 до 20 години затвор, както и доживотен затвор без замяна

Окован с белезници, ден след като бе изписан от болницата, в Окръжен съд Благоевград днес, бе изправен бившият футболист Марио Метушев. Той уби приятеля си Красимир Колджиев-Дзъмбо навръх Рамазан Байрям. С наведена глава Метушев влезе в залата и когато съдия Дияна Узунова му даде думата, той промълви: „Искам под домашен арест, не се чувствам добре…“

Адвокатът му Йордан Давчев в защитата си заяви, че има много неизяснени обстоятелства около случилото се в дома на Колджиев, той поиска да се изясни с колко ножа са станали нараняванията и по двамата, дали убийството е станало при самозащита.

Прокуратурата му повдигна обвинение за престъпление по чл. 116, убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Въпреки че адвокатът му твърди, че Метушев е кротък, според хората, които го познават, магистратите имат последната дума.

Прокурорът пледира за задържане под стража, мотивирайки се с това, че по време на инцидента Марио е наранил и майката на убития Колджиев – Надка, която чула виковете на сина си, влязла в стаята и видяла как Метушев пронизва с нож Красимир. В този ужасяващ момент Надка грабнала стола и го хвърлила по Марио. Той успял да се изплъзне и с ножа срязал ръката на жената. Секунди по-късно Метушев вече се самонаранявал с ножа, като накрая го забол в шията си. Така бившият футболист е бил открит и от спешните медици.

За този вид престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

Разследването по случая продължава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене