Дъждовна сряда в Югозапада

Днес валежите ще продължат и ще са на много места. Сутринта в Западна и Централна България, а по-късно през деня и на места в югоизточната половина от страната явленията ще са временно интензивни и значителни по количество. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще отслабне, но ще има и временни усилвания с развитието на купесто-дъждовната облачност. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Привечер и през нощта валежите в много райони временно ще отслабнат, на места и ще спрат. Температурите ще бъдат по-ниски от обичайните – максималните ще са предимно между 20° и 25°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, но с преминаването на средиземноморския циклон ще се понижи още. Над планините облачността ще остане значителна. Валежите и гръмотевичните бури ще продължат, на места явленията ще са интензивни. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 9°.

В Благоевград максималната температура днес ще бъде 21°, а минималната 14°, в Банско 19°/13°, Симитли 25°/18°, Гоце Делчев 20°/15°, Сандански и Петрич 22°/15°.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене