Започна рехабилитацията на пътя към дългоочаквания ГКПП Клепало

Една мечта се сбъдва: багери по трасето Микрево – Клепало!

Кметът на Струмяни Емил Илиев: До края на 2018 г. завършваме първи етап!

Стартира дългоочакваното строителство на 19-километровото трасе до ГКПП Клепало, чаканата повече от 30 години граница между България и Македония в община Струмяни ще заработи до 2 години.

„Към момента се работи по първия етап от рехабилитация на асфалта, полагане на нова асфалтна настилка от главен път Е-79 до село Цапарево“, заяви кметът на община Струмяни Емил Илиев. „Едновременно с това се работи и по изготвянето на работен проект за втория етап, който е от село Цапарево до самото ГКПП. До края на 2018 година работите по рехабилитацията на етап 1 ще приключат“, допълни Илиев и заяви, че за изпълнението на втория етап краен срок все още не може да се определи, тъй като се изработва технически работен проект.

От месец започнаха активните дейности по пътя, работи се интензивно всеки ден. Граничният пункт Клепало – Берово е мечта за местните хора повече от 30 години, а някои от по-възрастните жители на община Струмяни споделят, че докато пунктът не заработи реално, те не могат да повярват.

„Не мога да повярвам, видях ги машините, но не мис е вярва час! Това се говори от вече 25-20 години, от македонска страна всичко е готово. Дано заработи, дано го видим с очите си“, споделя 67-годишният Иван от село Микрево.

Пунктът, който ще свързва общините Струмяни от българска страна и Берово от македонска, е наистина важен и необходим, в радиус от над 100 км. друга връзка с Македония няма. Двата други пункта са ГКПП – Златарево и ГКПП – Логодаш, но за жителите на Струмяни, Сандански, Кресна и региона ще бъде много по-удобна по-пряка връзка.

„Сега градят и магистрала, гледаме тук, при нашето село, има пътен възел (детелина). И на пътуващите ще им е по-удобно, а и на нас – половин община има роднини в Берово“, допълва Иван.

Силвия Стоянова

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене