Първа копка на проект за ремонт на западната част на града, направиха днес в Гоце Делчев


Първа копка по дейхностите на проект „Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в западната част на гр.Гоце Делчев“, официално направиха днес. На церемонията присъстваха кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов, зам.кмета, Валери Сарандев, председателят на Общинския съвет, Ангел Гераксиев, общински съветници, общински технически експерти, както и обикновени граждани.
Общинският проект се изпълнява по договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 1020 г. на ЕС. Стойността на проекта е 4 843 000 лв. От тях, 854 814 лв. са съфинансирани от държавата съгласно европейските споразумения за държавна подкрепа на общините. Кмета москов приветства присъстващите и съобщи подробности по други общински проекти свързани с подобряване на градската инфраструктура дейностите по които предстоят.
Кмета Владимир Москов счупи бутилка шампанско в земекопна машина и направи символичната първа копка на старта на проекта. След него, кирките грабнаха и някои от съветниците.
Въпреки, че според договора с фирмата-изпълнител дейностите по проекта трябва да приключат през месец юни на 2019 г., изпълнителите на обществената поръчка обещаха това да стане до края на април 1018 г. Още днес, в денят на първата копка, техника и хора започнаха интензивна работа по проекта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене