Как се е стигнало до там, че издирван престъпник се разхожда из Благоевград и на никой не му пука?

Мистерията имало ли е още някой при престрелката, в която бе убит избягалият затворник Владимир Пелов, се заплита все повече.

МВР категорично отрече участието на трети човек веднага след екшъна. От полицията не дават допълнителна информация не само за това, но и чий е откритият мистериозен трети пистолет. Потвърдено е само, че два от намерените три пищова са на застреляните Марио Панчев и Владимир Пелов. Остава мистерия кой е носил третото пушкало, открито встрани от телата, и дали това не е бил другият беглец от затвора Радослав Колев. Има подозрения и за участието на цивилни полицаи в екшъна.Запитан в национален ефир дали е възможно агент на МВР да е стрелял по Пелов, вицепремиерът Томислав Дончев отклони темата.

„И да знам отговора, нямам навика чувствителна или класифицирана информация да я споделям сутрин в ефир“, обяви заместник министър-председателят.

За трети участник в престрелката, при която бе убит Пелов, намекна и топследователят Ботьо Ботев. Той е категоричен, че тази теза съществува от самото начало на случая и трябва обезателно да се провери от ченгетата.

„Целият случай изглежда като екшън във филм да се стрелят двама души едновременно. Има теза не съществува ли и трети човек? Прави ми впечатление на огледа от фотоси на заграденото място има хора, които нямат работа там“ – казва Ботев.

Владимир Пелов бе очистен от ботевградския сводник Марио Панчев-Дебелия зад Историческия музей в родния си град. Двамата имали среща. Твърди се, че Дебелия дължал пари на Пелов. Двамата се скарват и в започналата пукотевицата Пелов загива на място. Панчев е откаран в болница, където умира след няколко дни.

Междувременно жертва на другия беглец – Радослав Колев, трепери от страх и не ходи на работа. Тихомир Каменов е човекът, който заковава Радослав за убийството на компютърния специалист от НАП Румен Шопов.

Няма нещо, което да го трогне. Той е жесток садист“, вайка се Тихомир. Опасенията на жертвата съвпадат с мнението на друг бивш следовател – Андрей Цветанов. „Най-вероятно вторият беглец ще направи това, което направи Пелов – да се опита да лиши от живот някого. За тях това е живот, това е статистика. Нищо няма да го спре.

В момента в МВР тече тежка вътрешна проверка, която трябва да изясни как се е стигнало до ситуацията в Благоевград, при която издирван с червена бюлетина се разхожда в родния си град под носа на ченгетата и освен това е въоръжен.

Тодор Тодоров

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене