Горя барака в двора на къща с хранителен магазин в село Габрене

Пожар изпепели барака в двора на къща в село Габрене, община Петрич, където се помещава един от хранителните магазини. Огънят е локализиран от екип на РСПБЗН-Петрич в 16. 26, който се отзовал за минути в епицентърът на пламналата дървена постройка.

Тя е угасена за минути, но вследствие на пожара все пак е изгоряла покривна и конструкция на площ от 50 кв. м. Другото имущество благодарение на бързата намеса на петричките пожарникари е спасено. Собственикът на сградата Пенчо Стойков е боравил с огън, в условия на вятър, който подпалил сградата до дома му, информира началникът на петричката пожарна, ст. инспектор Стоян Тилев вчера. Небрежността му, е коствала сграда в която той и семейството му държали продукти за хранителния магазин, от който половината село зареждало домакинствата си с продукти.

“Не знам дали магазина е негов, или е на жена му. “, коментира случая и кметицата на последното село за страната ни в съседство с Р. Македония, Дафина Пенева.
Преди години пак в село Габрене, в ерата на кмета Евтим Николов, бе опожарена също сградата на магазин в центъра му, след палеж на дърва, складирани до него.

Венко Стефанов

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене