В Окръжен съд – Благоевград! Двама свидетели даваха показания по делото за смъртта на Б. Богданов, пребит до смърт пред дискотека DOPE в Гоце Делчев

Окръжен съд Благоевград проведе поредното си заседание днес по делото срещу 23 – годишният Веселин Джилджов и 21 – годишният Филип Филипов от Сатовча, обвинени в причиняването на смъртта на 32 – годишния Борис Богданов от Монтана., издъхнал след зверски побой, пред бившата дискотека „Бандера Роса“ в Гоце Делчев.

В заседателната зала съдията по делото Красимир Аршинков, съобщи, че поради смъртта на един от съдебните заседатели по делото, то трябва да започне от начало и днес в съдебната зала се явиха двама свидетели Асен Филипов и Владимир Бамбалов. Пръв даде Владимир Бамбалов, който се омота пред съдията и не успя да си спомни детайли от нощта на побоя. Той разказа подробно как във фаталната нощ обиколили няколко заведения и порядъчно пийнали, след което отишли в дискотеката.
Там се срещнали с Богданов, който ги почерпил с „трева“. Охраната ги гонила и охранителите ги били. Излезли извън дискотеката и той отдалече видял как едно от двете момчета, които са обвиняеми ударили Богданов, но не можа да каже, кой точно е нанасял фаталните удари. След него на разпит влезе и братовчеда на единия от обвиняемите, Асен Филипов, който също не си спомни важни детайли.
Припомняме, че Борис Богданов бе намерен в локва кръв пред дискотеката и транспортиран спешно в София с тежка черепно мозъчна травма, след дни лечение той издъхна, а полицията арестува и обвини за смъртта му Веселин Джилджов и Филип Филипов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене