Без категория

Зрелостниците пишат за стихотворението „Кино“ на Никола Вапцаров

матури 1

Зрелостниците на националния държавен изпит по български език и литература ще трябва да пишат аргументативен текст върху стихотворението „Кино“ на Никола Вапцаров. Това съобщи Милена Иванова от МОН пред БНР.

Припомняме, че в пет часа тази сутрин в Министерството на образованието и науката бе генериран изпитният вариант за държавния зрелостен изпит по български език и литература.

Избран чрез жребий представител на медиите натисна клавиша на компютъра и избра варианта на комбинация за матурата. Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова ще утвърди изпитния вариант и ще подпише заповедта за скалата за преобразуване на точките в оценки.

Самата матура започна в 8:00 часа, когато бе съобщен вариантът, и ще продължи 4 астрономически часа. Зрелостниците трябва да пишат с химикал с черен цвят. Те нямат право да напускат залите до края на първия час на изпита.

Резултатите от държавния зрелостен изпит по български език и литература ще бъдат обявени до 9 юни 2014 г.

В 9:00 часа бе изтеглен вариантът по български език и литература за национално външно оценяване за VII клас. Изпитът започва в 10:00 часа и се провежда в два модула. Първият модул продължава 60 минути, а вторият модул – 90 минути. Учениците трябва да пишат с химикал със син цвят.

Резултатите от националното външно оценяване по български език и литература ще бъдат обявени до 4 юни 2014 г.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене