(ВИДЕО) Кой подпали вилата на набедения за „отровител с ракия“ Тейфи Мекльов?!

» Защо никой досега не потърси Тейфи за интервю – нали и

по времето на Светата Инквизиция са давали «последна дума»?

» Единствено Топ Преса показва, че за нея думите «Всички

гледни точки» не са популистко клише! Тейфи проговаря

за пръв път пред югозападния таблоид!

Уважаеми читатели, това е първото офици­ално интервю с Тейфи Мекльов, обвинения в отравянето на свои съграждани с мети­лов алкохол. Странно защо досега никой не го потърси за интервю и само Топ Преса реа­гира на неговия апел. В правото е казано – и престъпникът има право на последна дума, а във време­то на Торквемада и светата Инквизиция винаги са давали последна дума, преди да инквизират някого. Тук дори обвиня­емият няма обществени права да каже своята глед­на точка.

Това е медийна гавра с този човек, който дори още не е осъден. Да, Топ Преса е истински медиен рефор­матор и ще продължава да го прави, защото при нас думите „Всички глед­ни точки“ не са популистко клише.

– Уважаеми зрители на Топ Преса, намираме се в Град Якоруда по един изклю­чително скандален, непри­ятен и според мене потре­саващ повод, намираме се в офиса на Тейфи Мекльов който придоби национална популярност след случая с натровените хора с алкохол в град Якоруда. Това е, за първи път проговаряте пред медия, излъчваме лайф в Фейсбук, държа да кажем, за да няма злоупотреби с коментарите. Първо изразя­вам моето съжаление и това на Топ Преса, затова че сме тук по този неприятен по­вод, поводът е, че тази нощ, вашето семейство и вашите близки изживяха поредния стрес, след като беше запа­лена и изгоряла вашата вила в местността Трещеник.

Какво се случи, господин Мекльов!

– Значи рано сутринта идваме на работа 07:30 и започнахме подготовка за нашата работа тука с която се занимаваме в дърводел­ския цех. Към 08:30 се обаж­да моята сестра, която рабо­ти в едно шивашко ателие и започва да плаче. Какво бе сестра ми, защо плачеш ?

Вика, брат ми, изгоряли са ти вилата, сега ми се оба­диха от полицията и ка­заха, че снощи към 11:30 са получили сигнал от 112, отиваме на ме­сто и установи­хме, че вилата гори и нищо не можем да направим. Това чак су­тринта го разбирам, в този мо­мент запа­лих колата и отидох в полицията при начал­ника Кон­дев, който ми каза че в 11:30 снощи е идвала патрулка в къщи, което не е истина. Ние си бяхме в къщи, никой не е звънял на звънеца, нито пък на теле­фона нищо.

– Тоест полицията твърди нещо, което не е било така, нека го наречем неадекват­но поведение на полицията.

– Снощи си бяхме в къщи до 11:30, аз гледах телеви­зия, никой не е идвал. И ни каза, че вилата е малко из­горяла. И викам си, може да е малко нещо, умишлено от тоя род. Когато отидохме на място горе, вика, хо­дете вие ние ще дой­дем с раз­ни из­сле­дова­тели там от Раз­лог. Когато отидохме горе на място, какво да гледаме, всичко е в земята, направо ужас. Тия хора направо ни съсипаха.

– По мое наблюдение го­ворим за доста професио­нално изпълнение, вижда се, че човекът е знаел как­во прави и с каква умисъл действа.

– Умишлено е направе­но всичко, казах им на раз­следващите да установят от какво е, в момента чакам телефонно обаждане да оти­да да направя една жалба и ще видим какво ,ще се случи. Надявам се орга­ните на МВР и участък Якоруда да вземат при­сърце нещата, защото ще става още по страш­но. Всеки може да пали, това е вандали­ще, това не е начинът за оправяне на нещата. Да вземат мерки, да се вземат в ръце тук тоя участък, един път ни направиха кражба нищо, нарушителят неизвестен, на­мериха отпечатъци по стъл­бище, по сейфове в къщи и след 20 дена нарушителя неизвестен. Над 20 000 лева ми откраднаха, направо ме съсипаха тия хора, защо чакат, искат да стане ще по страшно ли. Ако не вземат мерки и не намерят наруши­телите, да се оправят тия ра­боти, обещавам , че ще стане още по лошо.

– Вилата застрахована ли беше?

– Вилата не е застрахова­на, понеже е дървена.

– Вие имате ли на първо четене колко е стойността на вашите загуби?

– Вилата ми струваше над 70 000 мислех да продавам понеже слушах разни слухо­ве, заплахи към мен и моето семейство, че ще ни платя това онова и ето до къде достигнаха нещата.

– Много съжалявам, но няма как да подминем въ­проса за делото, в което

 е замесено Вашето име, и има ли според вас връзка с всичко, което се случва.

– 100% има връзка, това са хората, които предявяват искове.

– Вие чувствате ли се ви­новен?

– Ако бях виновен, до сега да бях в затво­ра и всичко да беше приключили. Обаче не се чувствам виновен и няма да им отстъпя. Аз съм се и подлагал и на детектор на лъ­жата, за да им докажа на тия хора, че нямам никаква вина. И дру­ги хора прикриват та­кива неща, обаче при мен се случи и аз нося всичката вина.

– Откъде тръгна този ужас за вас, ва­шето семейство и град Якоруда?

– Целият този ужас дойде от случката, ко­гато се бяхме събра­ли тука, някъде преди Нова година, човекът, който донесе тая ра­кия, и той ми беше при­ятел, но и той не знае­ше от къде донесе тая ракия, аз съм сигурен, той при мене спеше, аз му бях като баща, ува­жавал съм го на равно с моите деца. Той но­сеше тук ракии, праве­хме си сбирки, казва­ше ми, че там неговия шеф, някакъв грък, правел пивоварни, казани взимал от Ямбол, всичко от там дой­де. Аз го питах от къде е ра­кията, той ми казваше че от неговия цех я е взимал и ми разправяше много такива неща, не го упреквам момче­то, и той не е знаел, искаше само да почерпи тук, защото предния ден му карах едни изрезки с буса, пари не съм му взимал.

– Цяла България знае, че вие сте търгувал с ракия, това вярно ли е?

– Абсолютна лъжа, това не е вярно. Като идваха в нас, какво намериха – нищо, направиха обиск, обаче не намериха нищо.

– Когато тази новина из­лезе, първоначално имаше местни сайтове, които пи­саха, че Вие сте продавал такъв алкохол. Имате ли кръчма?

– Нямаме кръчма, нямаме нищо. Тук само с дърводо­бив и преработка се занима­ваме. Цялата работа излезе от това, че при мене стана случката, а тука бяха над 40 човека, има свидетели по делото, всеки си носи нещо на сбирката, кой вино, кой ракия пие си.

– Кой избра вие да бъдете виновникът?

– При мене стана случка­та, затова аз излязох вино­вен, тук стана случката на тая маса отвънка, после се преместихме на тая маса, като ме обвиняват, че сме яли и че съм и продавал ня­каква менте ракия.

– Но това тук не е заведе­ние, това е офис, има ком­пютри, можем да снимаме…

– И от там започнаха раз­ни глупости, хвърляне топ­ката от единия на другия, мисля си че всичко дойде от първото заседание, за­щото нашият адвокат ги из­лови всичките, че лъжат, че не помнят. Случаят когато беше те излезнаха в 07:00 от тука, това беше точно пре­ди Коледа, те разправят че било там Май месец, Април месец, ей такива глупости, лъжат че не помнят. Това са пълни глупости и от там дой­де цялата работа.

– От едно приятелско на­пиване стана тази цялата трагедия за вашето семей­ство и за починалите хора.

– Направо ни съсипаха, мене, децата , жената цялото семейство, родителите ми.

– А някоя медия потърси­ли от вас становище по слу­чая.

– Никой не ние търсил. От там на сетне вече цялата тази помия я хвърлят върху нас, кое вярно, кое невярно, тоя чул оня не дочул.

– Аз до сега знаех че вие имате кръчма, едва сега разбрах че не е така.

– Тука може да питате це­лия град, те ще ви кажат, че аз само с дърводелство се занимавам. Имам два цеха, 25 години се занимавам само с това. Казват ракия от трици сме правили, тия хора имат ли акъл в главата. Сега започва дело, всичко ще из­лезе наяве.

– Да не би заради това из­лязло дело сега да ви палят вилата?

– Точно от това нещо дой­де, защото адвоката започ­на да ги засича, преди какво казал, сега какво е казал и от там дойде всичко за ви­лата.

– Аз съм малко притеснен, защото беззаконието ражда беззаконие, вие в момента сте жертва на саморазпра­ва, какъв е вашият апел към институциите.

– МВР Якоруда трябва да се вземе в ръце, да не се потулят тия неща, да изле­зе всичко на яве, да се раз­берат нарушителите които направиха тая вандалщина, трябва да се вземат в ръце, не да се правят на чукнати. Иначе се отказвам от тая държава, ще става още по лошо , ако са мъже нека из­лязат пред мен и да кажат така, така, ти си направил това нещо.

– Вие споменахте за де­тектор на лъжата, подлага­ли ли сте се?

– Да. Още в самото начало защото прехвърлиха всички неща върху мене. Там бях 6 часа, но всичко си излез­на нормално и затова ме пуснаха от София. Аз бях задържан и затова исках, за да докажа на самия град тук и на хората че това не е вярно. Никой не е искал да се случва това нещо, моето дете също беше тук и зато­ва се подложих на детектор на лъжата в София, само и само да им се докажа, но вече няма смисъл.

– Какво послание бихте отправили към виновника за палежа на вашата вила, ако види това видео?

– Нека да дойде и да каже пред мене защо направи това нещо. Ако раз­бера кой е бил, ще го одера жив горе. Ще запаля каквото е ос­танало то вилата и ще го метна вътре, ще се откажа от тази държа­ва, ако нещата не из­лезнат наяве. Първо ми направиха пожар в работилницата, обаче пак се потули случая, изкараха го някакъв малоумен, не знам си що. После ми напра­виха кражба в къщата, пращат ги в нас, обаче те отиват на вилата на 15 километра, защо бе, кой вие казал да ходи­те там, връщат се обра­тно, но това е губене на време, намират касата зад къщата гори, доку­ментация, нотариално актова всичко изгоря. Управниците от МВР Якоруда трябва да се вземат в ръце. Ако трябва, ще се обърнем към министъра на въ­трешните работи, тия хора създават безре­дици тук.

– Някой ви набедя­ва, медиите не тър­сят никакъв коментар и във един красив момент вие ста­вате изкупителната жертва за целия този проблем.

– Точно така стана. Аз излезнах виновен защото бяхме тук в моя цех, аз съм собственика и затова на­бедиха мене. Никой не го е искал това нещо, тежи им на хората на които са им по­чинали близки, но на мен не тежи ли, на всеки един тежи, съсипах се от това нещо. Тук трябва да се набърка държа­вата, институциите иначе ще стане по страшно.

– Вие спите ли спокойно?

– Как ще спя спокойно, ставам през нощта, пуша ци­гари, ходя по терасата, има­ше заплахи тук , че ще бият децата, ще ги отвличат, ей такива работи.

– Някой, който не ви ми­ 

 сли хубавото, използва мо­мента и настройва хората. Ние от Топ Преса също ще проверим нещата, понеже изглежда, че трагедията от Якоруда се използва за раз­чистване на лични може би и бизнес отношения.

– Аз ако съм имал някакви задни мисли, ще ги докарам ли тука, какъв човек трябва да си за да докараш някой за да го убиеш в къщи. Аз ако съм имал някаква вина паля си колата и си замина­вам, понеже знам какви ще са последиците, а аз ги карах в Велинград на болница. Ня­какъв си в къщи, който не е излизал от три месеца и той бил починал от тази ракия, друг бил в Гърция от две го­дини не съм го виждал и той бил починал от тази ракия. Аз да не съм Винпром тука. Лекарите дават експертиза на някакво починало мом­че, че имал скъсана аорта, след 4 дена казват че и той бил починал от ракия. Това бяха пълни алкохолици. Вуй­чото на едното от почина­лите момчета се изказа че са пили заедно в една стая и бърза помощ е ходила да им слага инжекции, има ре­гистрации че бърза помощ е ходила да ги свестява.

– Трагедията е трагедия, просто е трябвало да наме­рят някой виновен в тази цялата ситуация.

– Ако бях умрял и аз тряб­ваше да хванат някой друг, трябва да има някой вино­вен.

– В крайна сметка след като не може да бъде осъ­ден Тейди, трябва да му за­палим къщата и да го съси­пем.

– И ето нещата започнаха да излизат едно по едно на светло , като започнаха да ги хващат в съда как лъжат и решиха дами запалят ви­лата. И аз мога да отида да го запаля, как си спи, но това ли е начинът за оправяне на нещата.

– Това е акт, от който страда цялото семейство.

– Аз ако имах някаква вина, щях да се изправя като мъж и щях да кажа, аз съм виновен. Защо трябва да страда цялото ми семей­ство. Но при положение че нямам вина, а те ме обвиня­ват, точно това е най дразне­щото и нещото което убива цялото ми семейство.

– Как изживяхте момента когато всички вестници ви показаха с белезници .

– Ужас беше. Все едно ме пуснаха от небето в някаква килия и не знаеш къде се на­мираш.

– И никой до сега не се на­мери да ви пита за станови­ще по въпроса, да ви попита как живеете и какво мисли­те.

– Изпитах голям ужас, ко­гато ме заключиха, отслаб­нах с 45 килограма, нито съм ял, нито съм пил. Съси­паха ми бизнеса платих дос­та неустойки в Турция 20 000 евро, защото имах договори които трябваше да изпълня.

– И никой не го интересу­ваше, че ти имаш проблеми.

– Да. Само гледаха да си измият ръцете с мене и край. И сега се води дело и тия хора дето са пострадали сега искат пари, сякаш са на битака в София, тоя иска 200, други иска 300.

– Това ми звучи отврати­телно, как може да оценя­ват живота на своите близ­ки по такъв начин?!

– На едното момче майка му иска 200 000, добре де, ти каква майка си да оценяваш детето си. Ето това е нашата държава. Ако не излезе ви­новника за палежа, ще стане още по-лошо, защото от уста на уста най-накрая виновен ще излезе някой невинен.

– Апелирам и аз към всич­ки институции да се насочат към Якоруда.

– Най лесно е извърши­телят неизвесте

 пита тука ли сте, дай един подпис. Сега станал пожар, имало обаждане на 112, но те след час и половина оти­ват на мястото. Такива ли са институциите, а на нас каз­ват на следващия ден. И то не на мене, а се обаждат на второ лице. В нас не са идва­ли, дори и да са идвали има звънец нека да позвъни, как можеше преди да идват да ме проверяват дали съм в къщи, а сега на този етап не са могли да звъннат. Детето до 1 часа е гледало телеви­зия, въобще не е било заспа­ло.

– Въпросителните стават много, ние дойдохме за от­говори, но не можем да ги получим.

– Нека институциите да дойдат тук на място, аз съм склонен да говорим откри­то, на вилата им казах из­чакайте тук, след малко ще дойде телевизия, ще дадем интервю, те написаха за 10 минути и си тръгнаха. Викат ела в участъка да направиш една жалба, това ли е начи­нът, също така има и камери по целия път до вилата, ако се просле­дят, може да се види кой е бил, няма на­чин камерите да не са за­секли нищо. Аз им казах, има камери, няма как да не са минали по тоя път.

– Накрая искам да за­вършим с вашето пос­лание пред държавата.

– Ако не излезне при тая ситуация виновника, аз се отказ­вам от дър­жавата и я напускам.

– Аз ви благодаря за това, че ни приехте, като заедно с вас ще търсим отговор на всички тия не изяснени неща. 

 Интервю на

Веселин СТАМЕНОВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене