ФК „Неврокоп“ отбеляза своя 15-и рожден ден с двудневен турнир

Футболен турнир за деца, родени след 2008 и 2006г., се проведе този уикенд на спортната база на ФК „Неврокоп“ в град Гоце Делчев. Двудневният турнир бе част от събитията, посветени на 15-годишнината на клуба. Една от звездите на родния футбол и легенда на „Ботев“ (Пловдив) от близкото минало – Марин Бакалов, уважи с присъствието си турнира, като имаше честта да награди участниците. Специален гост на надпреварата бе и шефът на Областния съвет на БФС в Благоевград Александър Кабзималски, който откри турнира и използва случая да връчи купата на формацията ДЕЦА, завършила на второ място в Областното първенство за сезон 2017/2018. Освен него пристигна и най-голямата звезда на ФК „Неврокоп“, започнала тук своя път във футбола – националният вратар на младежкия национален отбор и състезател на родния шампион „Лудогорец“ Даниел Наумов, а така също и други бивши юноши от отбора, състезаващи се в професионалния футбол, общественици. Даниел Наумов сподели наученото с открита тренировка за вратари. Участие в турнира взеха отборите на ФК „Неврокоп“, ФК „Пирин“ – Гоце Делчев, ОФК “Беласица“- Петрич, ФК „Белица“ – Белица, ФК „Места“- Хаджидимово и ОФК „Пирин“- Благоевград.

Председател на УС и главен треньор на клуба е Андон Калайджиев. Клубът е създаден едва преди петнадесет години, а вече може да се похвали с множество отличия и признания.
Колективът включва млади, талантливи и амбициозни момчета, стремящи се да докажат себе си с качествата си. А треньорите са тези, които ги насърчават, подкрепят и помагат, тези, които им дават кураж при неуспех, и тези, които ги вдъхновяват при победа.

Базата на ФК „Неврокоп” се разви през годините и достигна едно високо ниво.
На младите футболисти е предоставено всичко необходимо за тяхната подготовка. И, разбира се, това благоприятства ежедневните усилени тренировки.

Трудът на талантите се забелязва във всеки мач, който те изиграват. Благодарение на качествата на момчетата и възможностите за тяхното развитие многото победи са налице. А също и радостта от постигнатото.

Наградите и трофеите, украсяващи витрината на клуба, са гордост на целия колектив и плод на добре свършената работа.

ФК „Неврокоп” има честта да излъчва и футболисти, състезаващи се за българския национален отбор по футбол при младежите. Развитието на талантите е забележимо за всеки.
През петнадесетте години на своето съществуване ФК „Неврокоп” показва голямата си воля за развитие, куража да преследва целите и амбициите си, силния си дух да надмогне неуспехите и да обърне поглед към мечтите. Мечтите, които стъпка по стъпка се сбъдват!

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене