Мартин Тошев донесе трите точки за „орлетата“ срещу „Славия“

Шенсой: Горд съм от победата, реализирахме всичко, което планирахме тактически

„Пирин“ (Благоевград) постигна много важна победа с 2:1 над „Славия“ на стадиона в столичния квартал „Овча купел“ в двубой от 29-ия кръг на „А“ група. Благоевградчани постигнаха пълен обрат след две попадения на Мартин Тошев през второто полувреме. Преди това Борислав Балджийски изведе домакините напред. Успехът е и първи за „Пирин“ в последните 8 мача, като трите точки са много важни за отбора на Наджи Шенсой в битката за оцеляване. С тях тимът от Благоевград вече има аванс от 3 точки пред конкурента си за мястото за бараж „Монтана“.

Мачът започна спокойно, но още при първата по-сериозна опасност пред вратата на гостите Борислав Балджийски пое топката отдясно на вратата в наказателното поле и от сравнително малък ъгъл с чудесен изстрел вкара в далечния горен ъгъл на вратата. Първата по-добра възможност за благоевградчани бе в 21-вата минута, в която Александър Дюлгеров стреля мощно от воле, но Георги Петков демонстрира класа и спаси. В 34-тата минута Стилиян Николов можеше да си отбележи автогол при опита си за пас назад с глава към Красимир Костов. Вратарят все пак спаси. „Пирин“ имаше отлична възможност за изравняване в 36-ата минута, когато Тони Тасев се отскубна абсолютно сам в половината на „Славия”, но в последния момент си поведе лошо и не успя да стреля.

„Орлетата“ започнаха втората част значително по-добре и в 57-ата минута стигнаха до изравняването при първата си по-сериозна опасност. Мартин Тошев се измъкна от бранителите на „Славия“, възползва се от отлично центриране в наказателното поле и с глава вкара за 1:1.

Благоевградчани стигнаха до пълен обрат в 72-рата минута. „Пирин“ организира добра контраатака, при която Тони Тасев подаде към Тошев на границата на наказателното поле, а нападателят реализира с прецизен удар в ъгъла.

До края на мача „Славия” така и не успя да окаже натиск пред вратата на съперника и закономерно не стигна до изравняване.

След мача старши треньорът на „Пирин“ Наджи Шенсой заяви, че успехът на „орлетата“ над „Славия“ не трябва да изненадва.

„Не трябва да е изненада, че победихме „Славия“. Още срещу „Черно море“ дадохме сигнал, че сме готови да спечелим. Ние заслужено победихме. Бяхме по-концентрирани“, коментира Шенсой.

„Използвахме головите си положение. Тактически много добре изиграхме мача. Победата е заслужена. Остават ни шест мача, но няма лесен мач. Всеки един отбор преследва своите цели“, добави треньорът на „Пирин”.

„Не заслужаваме да играем бараж. Сега се вижда един друг „Пирин“. Много съм горд, защото всичко тактически, което планирахме, го реализирахме. Аз желая всичко най-хубаво на „Славия“. Това е много добър отбор и вярвам, че те ще се класират за европейските клубни турнири“, каза още Наджи Шенсой.

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене