Консултативен съвет по туризма събира материали за туристически забележителности в Благоевград и региона

информационен център благоевград

Започна събирането на рекламни материали за Благоевград. Инициативата на Консултативен съвет по въпросите на туризма при община Благоевград цели до откриването на първия Културен информационен център в града – 24 май, да се съберат достатъчно материали, които да помогнат на туристите да се ориентират за културни паметници, забележителности, хотели, заведения, институции и други обекти със значение за развитието на туризма. Материалите ще се събират в офиси 112 и 113 на първия етаж в сградата на община Благоевград.

На второто си заседание участниците в Консултативния съвет по въпросите на туризма при община Благоевград приеха правилник за организацията и дейността на съвета. Сред основните му задачи е да подпомага община Благоевград при разработването на стратегии, програми и проекти за развитие на туризма.

Цялата информация за предстоящи събития, туристически дестинации, история на града, обекти с особено културно и историческо значение ще може да бъде намерена в първия за Благоевград Културен информационен център. В момента тече изграждането на центъра, който се намира между Американския университет и сградата на Областна управа. Мястото е избрано така, че да бъде достъпно до всеки гражданин, гост, турист на Благоевград.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене