Вирус върлува в ПИРИНСКО ! 20 деца лежат натръшкани

 Вирус, който протича с разстройство, повръщане и температура, мори децата в детските градини в Петричко. Поради заболяване на децата от сряда детска градина „Звънче“ в петричкото село Дрангово не работи. Всичките 20 малчугана са тръшнати от вируса.

 Според педагозите от детската градина от петък до вторник всички деца са заболели с еднотипни симптоми, а именно повръщане, разстройство и висока температура стигаща до 40 градуса. От Общинска администрация, отдел „Образование“ ни информираха, че подобна е била ситуацията преди около две седмици и в село Скрът, но до затваряне на градината не се е стигнало.

 В село Марикостиново също се забелязва повишаване на заболелите деца от вируса, но не така рязко както в село Дрангово. Родители пък споделят, че неразположението започва внезапно и рязко, а състоянието на детето се влошава бързо.

 Не при всички има повръщане и температура, но болните се чувстват изключително отпаднали и се налага да останат на легло, докато оплакванията отшумят. Увеличение на заболелите се отчита и при възрастните, като включително и педагози от градините са заболели от същия вирус./struma.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене