Втора футболна лига увеличава състава си

Втора лига ще бъде разширена до 18 отбора, гласи последната информация около родния футбол след края на първенствата и в четирите по-горни дивизии

Увеличението на тимовете обаче ще случи от сезон 2019/2020. Очаква се този вариант да бъде окончателно приет днес, по време на редовното заседание на Изпълнителния комитет на БФС. Ако това се случи, то през идната спортно-състезателна година, от втория ни ешелон ще отпаднат само 2 отбора. От четирите лиги в третото ниво на родния футбол пък ще влязат първенците. По този начин, от 16, тимовете ще се увеличат до 18.

Също на днешното заседание на Изпълкома ще бъде обсъден и друг важен въпрос, касаещ Първа лига. Това е най-обсъжданата част от първенството в елита – плейофите и плейаутите. Доста е вероятно да се стигне до решение, последният директно да изпада. Това е провокирано най-вече от факта, че през изминалия сезон „Витоша“(Бистрица) се спаси със само 1 победа в редовния сезон. Плейофът за Лига Европа, според който седмият в класирането може да си гарантира участие, също ще бъде обсъден. Там обаче шансовете за промени не са особено големи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене