Детска игра с огън възпламени плевня, изгоряха зайците, отглеждани в клетки

Дете въз­пламени плевня в петричкото село Камена. Инцидентът, който вдигна на крак огне­борците в 20. 30 часа вче­ра, е нанесъл материални щети, оцене­ни на хиляди лева. Огънят погълнал от­глежданите в клетки зайци, които семей­ството от­глеждало за лична консу­мация. Освен животните, напълно са унищожени и земеделски инструменти, поясни на­чалникът на петричката пожарна гл. ин­спектор Стоян Тилев.

Инвен­тарът и зайците са собстве­ност на Мария Тимова. Причините, които са довели да огнената стихия са детска игра с огън в близост до по­стройката. Детето на Мария играело в двора с огън, кой­то се разраснал и обхванал паянтовата постройка, която за нещастие изгоряла. “Огъ­нят беше голям. Обхвана за минути плевнята. Всички съседи на Мария помагаха, но за жалост пристройката изгоря като факла. “, споде­ли кметът на подгорското село Осман Демиров.

Жена­та, която е пряк свидетел на пожара, е работничка в ши­вашки цех, семейна. Детето и, като извършител на пожа­ра, е шокирано, казаха мест­ните жители, които заедно с пожарникарите да гасили огъня. “Момчетата от пожар­ната дойдоха много бързо и се справиха много добре със ситуацията. “, каза още кметът на село Камена Ос­ман Демиров.

Венко Стефанов

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене