Борисов: Подслушват ме, отивам при прокурора

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напусна сградата на Народното събрание с обяснението, че отива да внесе сигнал до главния прокурор – тъй като бил подслушван, предаде БГНЕС.

„Ще внеса сигнал за това, което се говори за записите от дома ми“, уточни лидерът на ГЕРБ.

В сигнала си Борисов се оплаква от изказванията на главния редактор на вестник „Галерия“ Кристина Патрашкова.

„Патрашкова на няколко пъти каза, че има флашки записи, срещи… каква е Патрашкова и от къде ще знае за нещата, които говори“, пита Борисов.

Вчера Патрашкова съобщи, че разполага със запис от среща между Георги Първанов и Бойко Борисов. От него ставало ясно, че Борисов обещал на Първанов подкрепа на евроизборите.

Още вчера Борисов, а днес и Първанов, категорично отрекоха да са имали среща. Първанов дори се закани да даде главния редактор на „Галерия“ на съд.

Тя пък заяви, че разполага с доказателства, които можела предостави в бъдеще и които ясно показвали, че двамата политици са се срещали скоро.

„Чакам отговор от прокуратурата кой от кръга и обръча от фирми си позволява да сложи подслушвател или проследяваща апаратура на един опозиционен лидер, а той си каза кой е, един човек е занесъл записа, този човек трябва да се държи арестуван, докато каже кой му е дал записа“, заяви Борисов.

Още когато бях в Пловдив предупредих, че подслушват телефона, за да може след това към жълтите вестници да се изнесат пикантни информации, каза още председателят на ГЕРБ.

Според него става дума за манипулиран запис.

„Убеден съм, че такъв запис не може да има, защото ние тримата (Борисов, Първнов и Румен Петков – б.ред.) никога не сме се събирали“, каза още той.

Той обаче беше категоричен, че го подслушват.  В сигнала си до главния прокурор Борисов разказва, че е виждал автомобил „Паджеро“ с две врати пред дома си.

„Навремето аз съм ги купувал тези коли за МВР. Със снимачките ги слагат на улицата над нас, все едно са без шофьор, но камерите им работят, за да засекат кой влиза в дома ми, и се правят, че не подслушват и не проследяват. Написал съм му го. Двувратото „Паджеро“ ние го оборудвахме навремето, просто са забравили“, каза Борисов.

По повод вчерашното изказване на лидера на ДПС Лютви Местан за коалиция „Мишо Бирата“, Борисов заяви: „Местан да не се прави на много интересен, защото е много притеснен и той и всички от БСП.“

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене