Идва сибирски студ

зима

Топлата зима си отива и януарският студ чука на вратата. Мразовитото време със сибирски студ, което ще връхлети цялата страна следващата седмица, ще продължи чак до март, прогнозират синоптиците.

Преди това обаче ни очаква топъл уикенд.

Събота и неделя ще бъде предимно слънчево по високите места, а в ниските отново ще се появи мъгла. В сряда и четвъртък се очакват превалявания предимно от дъжд, а в северозападните райони има вероятности и да преминат в сняг.

“По планините вече вали мокър сняг. Въпреки това снежната покривка е много малка. В близките дни се очакват 10-15 см, но това е напълно недостатъчно. Нормалното за там е около 80 см”, коментира метеорологът на “ТВ Мет” Петър Янков пред “Стандарт”.

Истинските големи валежи ще започнат след 25 януари. От 26-и до 29-и ще се усети чувствително захлаждане с преваляване от сняг над цялата страна. Минималните температурите за месеца ще бъдат между -10 и -12 градуса.

През февруари и март на Балканите се очакват снеговалежи повече от нормалните за тези месеци. В женския месец се очертават по-топли дни, но с повече валежи.

www.blagoevgrad.eu

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене