ТОП АНКЕТА / Честит 1-ви юни

Съществува специален ден за почти всички от нас: празнуваме Международен ден на майката и жената, Ден на мъжете и Ден на бащата, Ден на влюбените, Ден на семейството и разбира се, Ден на детето. Денят на детето се чества в много страни по света. Това е един от най-старите международни празници, който води началото си от Световната конференция за благосъстоянието на децата, състояла се в Женева през 1925 година. Историята не дава информация защо е решено празника да се отбелязва точно на 1-ви юни. Според една от идеите, изборът на тази дата идва от Duan Wu Jie, китайски фестивал на лодките – дракони. През 1925 година китайският генерален консул събрал китайски сирачета, за да отпразнуват въпросния фестивал, който се отбелязвал на 1-ви юни, а датата съвпаднала с Конференцията в Женева. Първото официално международно честване на Денят на детето обаче е чак през 1950 година. Празникът е отбелязан едновременно в 51 страни по света. От тогава всяка година се отдава почит на децата по цял свят и обикновено на този ден се изнасят речи за детските права, излъчват се детски предавания по медиите, правят се детски партита и всякакви други дейности, свързани с децата.

Гого

Малкият репортер на Топ Преса Гого известен повече като „G“ направи анкета с деца, негови връстници и ги попита какво очакват от днешният 1-ви юни!

 

 

Здравейте, казвам се Кристиян Ковачев. От днешният празник, аз очаквам да ми подарят много яка пушка. Тя е детска, разбира се, но стреля с капси. Отиваме след малко в магазина да ми я вземат.

Привет, аз се казвам Александра Миланова. Поздравявам всички деца с днешният  Международен ден на децата – 1-ви юни. Със семейството ми ще празнуваме на центъра с различните забавления, който организира Община Благоевград и ще отидем с мама на партито в Аквапарка! А за подарък искам модерна момичешка раница, за да си нося разни женски неща 😉

 

Аз съм Стефан Христов, а за мен днес е най-хубавият ден. Мама и тате ще ми подарят PlayStation 4. Имахме предварителна уговорка, за да получа точно този подарък, а именно трябваше да завърша с отличен!

Казвам се Виктория Цветкова и съм на 11 години. Уча в СУ „Иван Вазов“. На днешният ден по случай първи юни ще ходим с мама на Джъмбо. Очаквам да ми купят по-голямо колело и още куп неща.

Името ми е Кристиян Лазов и съм четвърти клас, тоест вече го завърших… За 1-ви юни ще получа нов телефон iPhone, защото до сега бях с едно Lenovo, но го счупих по време на игра… Обещавам да пазя новия и да не го нося на игрището  😉

 

Аз съм Стоян и завърших 5-ти клас. Вече получих своя подарък. Страхотни маратонки, които избрахме заедно с баща ми от спортния магазин. От мама чакам нова топка, която също предварително аз си избрах.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене