ЛУД СВЯТ!Змия си взе такси в Благоевград?

Котарак хулиган нападна беззащитна катерица в Со­фия и вдигна пожарната на­крак. Прочулият се в цялата страна като разбойник Вас­ко бе задържан за 24 часа, а съседите го описаха като хи­тър, опасен и безскрупулен рецидивист.

„Топ Преса“ представя и други пакостници на четири крака, с които шега не бива.

На топмясто се нарежда бургаска писана, която по­каза, че в XXI век и котките имат охрана. Случаят е от уикенда, когато изтънчената маца се разхожда на един от местните пазари. Забеляз­ва я пинчер, воден от 77-го­дишен мъж. Миниатюрно­то куче започва да задява котката, но в този момент зад нея изскача голям пес, който наръфва ухажьора и неговия стопанин. Като една истинска мутреса писаната стои отстрани и чака боди­гардът й да свърши мръсна­та работа.

Но не само котките са спо­собни на пакости заради храна. В Южна България са се заселили лисици гаме­ни, които не оставят един почивен ден на местните. Рижавите хищници са се на­станили в обезлюдени къщи по селата и ден и нощ тара­шат кокошарниците. Стопа­ните по цял ден бдят около кокошките, а някои дори вечер ги прибират в летните си кухни или избите, за да ги запазят живи.

Сред хищните бозайници има и ученолюбиви. В нача­лото на този месец един от тях толкова се улисва в жаж­дата за нови знания, че се губи в подземието на Тракий­ския университет. Налага се на място да пристигне спе­циализиран екип, който да помогне за залавянето и из­веждането на лиси­цата от сградата.

Отно­во в на­чалото на май месец влечу­го по­каза, че так­ситата не са само за хората. Мър­зелива змия реши да използва ус­лугите на такси­метров шофьор в Благоев­град, но го вкара в истински екшън. Студенокръвното се настани удобно върху пред­ното табло на жълтата кола, очаквайки да спести някой и друг километър влачене по улиците. За зла беда шо­фьорът я забелязва, докато вози клиент, и започва да криволичи по пътното плат­но като луд. В един момент спира колата и започва да бяга панически, оставяйки клиента да се оправя с нека­нения гост.

Една крава завинаги ще остане в историята със своя­та мечта да играе футбол. Тревопасното животно на­хлу миналото лято на терена по време на мач на „Ботев“ (Пловдив) срещу кипърския АЕЛ. Въпреки голямото же­лание на добичето да вкара някой гол спортистите го из­ведоха от терена и го сложи­ха на резервната скамейка.

Историята помни и мерака на дивите оси да станат част от спортните среди. Насе­комите прекъснаха дербито между отборите на „Беломо­рец“ и „Вихър 1931“ в Търго­вищко в края на септември миналата година. Осите се бяха ориентирали по-скоро към ръгби мач, защото не спряха да се бутат измежду футболистите. Раздразне­ни, че не могат да проведат своето спортно събитие, те ужилиха вратаря на единия отбор и прекратиха срещата.

Сред хулиганите се откро­яват и два пръча. Едини­ят обикаля безпризорен в Шумен и си търси нов дом. След трескаво обикаляне по булевардите животното най-накрая открива пер­фектното за него жилище в новостроящ се комплекс. Пръчът дори се разхожда по терасите на обекта, за да се увери, че не бърка с избора си.

Друг пръч обаче не проявя­ва толкова благ нрав. Преди няколко години агресивният козел влиза в схватка със 78-годишен дядо. Намесва се полицай с електрошок, но дори той не помага и агре­сорът погва и униформения.

За гларусите открай вре­ме се знае, че са нахални, но пък един от тях изпъква с възпитание. Гошо е оп­итомен от бургазлия и се храни само ако той му даде от ръката си. Освен това си знае името и пристига все­ки път щом дядо Стоян го повика.

КАТЕРИЦА КРАДЕ ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ

Дяволита катерица прави набези в зона за къмпингува­щи в канадската провинция Алберта и краде тоалетната хартия. Криста Лоурънс била на къмпинг със семейството си, когато хитрото животно сграбчило края на хартията от мъжката тоалетна и бързо започнало да я развива.

Гризачът се върнал десет­ки пъти до къмпинга да кра­де, като влязъл и във WC-то за жени, след като запасите в мъжката тоалетна свър­шили.

Доли Тачева

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене