Подробности! Гръм падна в Делчево

 ­ В дните, когато небето над неврокопския край се раз­дираше от гръмотевици и светкавици, в курортното дело Делчево падна гръм. Информацията ни е от мест­ните жители, потвърдена и от кметския наместник Иван Панайотов. Ударът от приро­дата бил сериозен и е бил в двор на селото в близост до дома на шефа на ансамбъла „Сите Българи заедно“ Никорайона на бившия стопански ла Григоров, шефът на серви­за за климатици Даскалов и параджията Илия Докузов.

 В следствие на гърма са повре­дени всички електроинста­лации в района на падането, инсталациите в заведенията на центъра също са повреде­ни, компютри и техника също са смазани. Дотук обаче. За щастие щетите са само мате­риални и няма живи жертви, било то животни или хора. Местните коментират, че това е зла поличба, падне ли гръм в селото, годината ще е трудна, ще има доста пробле­ми в района, където е паднал гърма.

 Според по-младите и местните инвеститори това са чиста проба „бабини деве­тини“, но все пак не скриват страха си, че районът е такъв и привлича гръмове. Вестник „Градът“ се допита до мест­ни специалисти, които не са изненадани от случилото се, понеже повечето нови къщи в селото нямат гръмозащити. „Странно е наистина как има хора хвърлят десетки хиляди левове за интериор и фасади, а не инвестират в собствена­та си сигурност…“, казват спе­циалистите, които съветват неприятния случай да бъде като поука за живущите в ра­йона и не само там, защото за лошото предварително тряб­ва да се помисли. ­’

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене