След три ракии таксиметров шофьор забрави къде е паркирал колата си, цяла нощ размотава полицаите

След три ракии таксиметров шофьор от Дупница забрави къде е паркирал колата си и я обяви в полицията за открадната.

70-годишният Коста Нанов от Дупница работи като таксиметров шофьор от 14 години. Във вторник приключил работа и с таксито отишъл на гости на дъщеря си. След като си тръгнал, не могъл да открие колата си. Ето какво разказа той:

“Към 18,00 ч. приключих работи и отидох да видя дъщеря си, която живее близо до дома ми. Оставил съм таксито в съседна малка уличка, където не съм паркирал никога до този момент. Дъщерята ме почерпи и докато си говорехме, съм изпил три чаши. Бях уморен и алкохолът ме е оборил. Тръгнах си и потърсих таксито на мястото, където го оставям, когато й гостувам, но не го открих. Обиколих всички улици в квартала, но не открих дачията. Притесних се и отидох в полицията, съобщих, че колата ми е открадната. Полицаите провериха всички камери на изходите на Дупница, но не откриха следа от таксито. На едно видео се видя, че към 12,00 ч. на обяд се връщам от Самоков. Униформените цяла нощ издираваха колата ми.

Вчера сутринта случайно минах по малката уличка и видях таксито, паркирано там. Не помня, че съм го оставил в съседната малка уличка. Веднага отидох в полицията и им казах, че съм открил таксито, извиних се и им благодарих”, разказа 70-г. К. Нанов.

Той допълни: „Автомобила го взех на лизинг и четвърта година го изплащам – по 430 лв. на месец. Останаха ми още три-четири вноски, за да го изплатя и да си е мой. Отдъхнах си, като си открих колата. Щях да остана и без нея, и без пари. Таксито съм го кръстил “кукличка”, защото ми изкарва парите за препитание.

Работих като строител дълги години в Русия и Казахстан. От Казахстан си доведох и жена, с която живея вече 20 години. Около 17 години работих в работилница за ремонт на ауспуси. Собственикът ме водил на работа като общ работник, а не като електроженист, и получих 170,00 лв. пенсия. Закъде по-напред с тези пари?! За капак изтеглих кредит – 400 лв. от фалиралата Популярна каса в Дупница, който да изплатя за 1 година. Почти го бях изплатил, но касиерката, при която внасях парите, ми каза, че може да не внасям останалата сума, защото касата е фалирала, но се оказа, че са ме осъдили и сега ще трябва да платя 1200 вместо 400 лв., с 800 лв. горница”, завърши разказа си Коста Нанов от Дупница.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене