„ТАРА-РА-БУМБИЯ“ продължава с две постановки и една кръгла маса

театър

Днешната програма на театралния фестивал „ТАРА-РА-БУМБИЯ“ в Благоевград продължава с постановките „Джуджето дългоноско“, „Вълшебна нощ“ и кръгла маса-разговор с Юлия Огнянова.

Първата постановка е дело на актьорите от Държавен театър – Сливен и ще се играе на голямата сцена на ДТ „Никола Вапцаров“ от 11.00 часа. „Джуджето дългоноско“ е по драматизацията на Юрий Дачев, режисьор Бисерка Колевска и сценограф Свила Величкова. Пиесата е приказка за различните – не всеки е роден красив, но всеки има право на внимание, любов и приятелство. В ролите ще влязат актьорите Иван Кордов, Ана-Мария Лалова, Евгения Ангелова, Елица Петкова и Атанас Махнев.

Втората постановка е на Народен театър „Иван Вазов“ и Сентър Стейдж. „Вълшебна нощ“ ще се играе на голямата сцена в театъра от 19.00 часа. Историята е за двама несретници, които спят в парка, но не са загубили усета си към красивото. Спектакълът е авторски на Александър Морфов, по текстове на Бекет, Мрожек и Йонеско. В ролите ще видим Пламен Пеев, Теодор Елмазов, Рени Врангова, Красимир Недев и Веселин Анчев.

На камерна сцена в театъра от 14.30 часа ще бъде проведена и кръгла маса под надслов „Методът и мисията Юлия Огнянова“.

Юлия Огнянова в учителка на няколко поколения режисьори и актьори, сред които Александър Морфов, Теди Москов, Велимир Велев, Марий Росен и др. Тя ще разкрие тайните на добрия актьор и режисьор и трудностите, през които преминават.

театър 1

театър 3

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене