Майката и таткото на Бербатов не си говорят

Майката и таткото на Ди­митър Бербатов не си гово­рят и се избягват като дявол от тамян. Те не желаят да ходят едновременно на съ­бития, организирани от сина им. Не се виждат дори и по семейни празници на Митко или на техните внучета.

Това признаха източници от Благоевград, където днес живее Маргарита Бербато­ва. Тя и Иван Бербатов се разведоха официално, въ­преки че първоначално ме­дицинската сестра се дърпа­ше. Маргото бе обявила, че не желае да наранява двете си деца Димитър и Асен. В крайна сметка бракоразвод­но дело имаше след 34 годи­ни брак.

В момента Маргарита се изявява като шеф на Цен­тър за стари хора в родния си град. Според очевидци тя няма сериозен нов мъж в живота си. Не така стоят не­щата с таткото на футболи­ста – Иван. Той живее заедно с любовницата си в София.

Родителите на Бербатов категорично са му постави­ли условие да не ги среща в никакъв случай. По време на големия благотворителен мач, организиран от Бербо през 2017 го­дина, на ста­диона дойде само майка му. С татко си бившият напа­дател се сре­ща тайно в столицата. По­някога дядото идва да види внучките си Деа и Елиа в къ­щата им в Бояна.

В същото време Марга­рита смени фамилното име Бербатова. Тя подмени лич­ните си документи, в които вече фигурира моминското й име Асенова.

Фамилията на Бербатов се разпадна сгромолясва­що след смъртта на люби­мите баба и дядо на Митко от село Марикостиново, къ­дето Митко израства като дете. Досущ като в повестта „Гераците“ на Елин Пелин, семейните ценности се раз­падат след кончината на дълбоко уважаваните въз­растни хора от село Мари­костиново.

Митко е кръстен на дядо си Мицо, който се спомина на 12 ноември 2013 година на 82-годишна възраст. Звезда­та тогава прие тежко загуба­та на човека, който му е дал първите уроци във футбола. Година след смъртта на дядо Мицо и неговата спътница в живота – баба Верка, се раз­боля и се спомина. Дали по тази, дали по друга причина, скоро след това родителите на футболиста се разделиха. Бербатов е приел тежко и развода на роди­телите си, но се опитвал да скрие мъката в себе си и да не я показва наяве. Бащата на Мит­ко кате­горично отказва да гово­ри за личния си жи­вот. Не­отдав­на той споде­ли: „Вас не ви интере­суват лични­те ми дела. Гледай­те си вашия живот. Какво толкова е станало? Нищо не казвам“, отсече Бербатов-старши. На въпрос дали синовете му Димитър и Асен не страдат от развода, той отвърна: „Кой какво е говорил за си­новете ми, няма значение, няма да коментирам.“

Самото бракоразводно дело преди 3 години пре­мина под пълно прикритие. Благоевградският съдия Вера Янева-Коева не пожела да разкрие нищо на бял свят. „Не мога да споделя нищо за развода на Бербатови с вас, защото така бих нарушила закона. Знам, че делото буди широк обществен интерес, но двете страни поискаха то да бъде разглеждано при за­крити врата“, отсече тогава човекът на Темида.

Детелин Късметлийски

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене