Футболист от Фъргово на път да осъществи мечтата си за трансфер в гранд

Бившият футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) Камен Хаджиев може да осъществи най-големия трансфер в кариерата си до момента и да премине в ЦСКА

Това съобщиха негови близки, които са наясно с делата му. Подобна информация изтече малко по-късно вчера сутринта (сряда) и от източници, близки до столичани. Това засили още повече слуховете, че бившият треньор на Банско и „Верея“ и настоящ на „Берое“ Александър Томаш ще осъществи мечтата си и ще се завърне на „Българска армия“ като треньор. Именно Александър Томаш доведе в Стара Загора родения във Фъргово футболист и не е тайна, че много харесва 26-годишния бранител, който е и основен играч при заралии. Според близки до играча и агента му именно анонсираната евентуална раздяла е свързана с това, че бившият наставник на Банско ще поеме овакантения от Стамен Белчев пост в ЦСКА и иска да си осигури първо ново попълнение на което да разчита идната година. Все пак Камен Хаджиев обаче няма да си тръгне от „Берое“ свободно, а босът на столичани Гриша Ганчев ще трябва да се бръкне да плати 500 хиляди лева за трансферните права на играча, каквато е и минималната цена, искана за бившия футболист на „Пирин“(Гоце Делчев).

За Камен Хаджиев това ще бъде втори опит да заиграе в червения гранд, след като през лятото на 2013-а започна подготовка с ЦСКА под ръководството на Христо Стоичков, който за кратко беше начело на „червените“. След пристигането на Стойчо Младенов обаче бранителят изпадна в немилост и така се стигна до преминаването му в „Локомотив“ (София), с който стана трети в „А“ група през 2015 година. С екипа на „железничарите“ записва близо 50 мача и 1 гол. След изваждането на червено-черните от елита преминава в немския нискоразреден  „Олденбург“ , където отбелязва 6 попадения в 34 мача. Следващата кампания носи екипа на холандския Фортуна (Ситард) в 32 мача.

Иначе юношата на „Родопа“ (Смолян) през 2008-а преминава в младежкия отбор на немския „Ватеншайд“ и играе в Бундеслигата до 19 г. През 2009 г. е привлечен от „Шалке 04“, а година по-късно се завръща в България, където дебютира в мъжкия футбол с екипа на „Пирин“(Гоце Делчев). От 2011 до 2013 г. е основен футболист и на „Миньор“(Перник).

Ако се стигне до трансфер в ЦСКА, бранителят ще се конкурира в центъра на защитата с благоевграчанина Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски и Александър Барт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене