„Нощта на музеите” в Гоце Делчев

нощта на музеите
В истинска приказка се превърна и тази година евроинициативата  „Нощ на музеите“ в Гоце Делчев.
В приказната нощ пред сградата на общинския исторически музей оживяха традиции  и автентичен фолклор изпълнения на народни песни и танци от различни краища на региона и страната от няколко поколения самодейци и деца.
нощта на музеите
В програмата участие взеха малките таланти от ОДЗ ”Джани Родари” и групи за автентичен фолклор при читалищата в селата Равда, община Несебър, Копривлен и Абланица, община Хаджидимово и читалището в с.Корница, община Гоце Делчев.
Изяви имаха и танцови формации от I Основно училище ”Св.Св.Кирил и Методий” и „Viva Dance”-град Гоце Делчев.
нощта на музеите
Представено бе и уникално ревю на облекла с елементи от традиционни костюми от ученици от НПГ ”Димитър Талев“ и ПМГ ”Яне Сандански”. В „Нощта на музеите” бе открита и любопитна експозиция под надслов „Пътят на хляба” на клуб „Фолклор и етнография” при ПГ по МСС ”П.К.Яворов”, както и гостуваща фотоизложба „Македония –спомени от Бялото море”.
нощта на музеите
Десетки жители на  Гоце Делчев и общината станаха част от красотата на празника, а организаторите  на тазгодишните чествания от Община Гоце Делчев, Общински исторически музей и читалище „Просвета -1865” получиха редица похвали и благодарности от участниците и зрителите на събитие.
infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене