EVA: Вселената ми помага!

Интернет музикалната сензация EVA, която миналата година спечели Наградата на публиката в Сандански на първия BG MUSIC FESTIVAL, както и втора награда на фестивалното жури, ще е специален гост изпълнител в галавечерта на 9 юни в Летния театър в същия град.

 Самата певица е убедена, че животът е по-лесен с песен. Напомняме, че тя доби невероятната си популярност от социалните мрежи, където споделя всичко за себе си и дава съвети на тийнейджърите.  „Винаги съм себе си, искрена съм и показвам на младото поколение какво се случва и дали съм доволна или недоволна от това. Те непрекъснато ми подражават, макар да им давам съвети да не копират някой друг, а да бъдат самите себе си. Защото човек е най-харесван и обичан, когато е уникален“, категорична е тя.

Съветите на певицата към нейните хиляди фенове и последователи са как да живеят и мислят по-позитивно, как да се хранят здравословно. „Препоръчвам им също да спортуват,  да се движат, да пият повече вода. И разбира се – никакви цигари и алкохол! Наркотици – никога! Почитателите ми не само се вслушват в гласа ми, но  имитират начина ми на обличане, поведение и говор“, разказва още тя.

Самата тя не пие и не пуши, а и е пълен вегетарианец.

Дали обаче отговорността да е пътеводна светлина за младите не е твърде тежка за крехките й момичешки плещи? Очарователната изпълнителка с уникално излъчване споделя, че от малка има най-различни отговорности, за които изпитва някакво вътрешно усещане и преценка как да постъпва. „Никога не съм се колебала какво точно да правя, защото все едно някаква вътрешна сила ми подсказва вярната посока. По някакъв невероятен начин самата Вселена ми помага. А колкото повече й благодаря за това, толкова повече ми се оказва помощ. Имам шесто чувство, много силна интуиция“, издава топпопулярното миньнонче.

EVA е на път да приключи скоро и едно уникално за странат ни начинание – през февруари т.г. тя стартира най-мащабното национално турне за представянето на самостоятелния й албум, носещ нейното име. „От тогава до сега сме обиколили над 200 населени места у нас – аз отивам при феновете си, за да се срещна на живо с българските деца, които останаха тук, които ми пишат всеки ден, а аз им отговарям, с онези, с които се обичаме и подкрепяме всеки ден“, разказва непрекъснато усмихнатата чаровница. Оказва се, че тя прави.е тези срещи само в почивните дни,  а за ден обикаля от 7 до 10 места, които се превъща в мига на пристигането й там в празнично еуфорично шоу. „Да се срещнат с мен идват деца и тийнейджъри с родителите, учителите, бабите и дядовците си.

Оказва се, че това не е първата пълна обиколка на България за EVA. През миналата година тя обиколи за три месеца 100-те национални туристически обекта и се сдоби за това с удостоверения, грамота, и златна значка, споделя самата изпълнителка на тоталния хит „Дали“.

За визията си тя не се доверява на никакви дизайнери, а само на самата себе си. И споделя, че при избора на тоалетите и аксесоарите си се доверява единствено на вътрешното си усещане: „Когато нещо ми привлече вниманието, просто си го вземам. Понякога купувам детски или дори мъжки дрехи, като ги съчетавам сама. Затова и никой не може да ме копира, защото всичко си е мое хрумване – от основния тоалет до най-дребните подробности.

За дебютния си албум, включващ 12 авторски песни, който е с провокативна визия (EVA държи  ръката си яркочелвена ябълка)  тя заявява с усмивка: „Ако нямаше ябълка, нямаше да има грях, а значи нямаше да ни има и нас. Но така или иначе трябва да се ядат ябълки, полезно е!“

„Някои ме знаят само от сериалите, а всъщност имам дузина песни“, разказва хитовата изпълнителка. И добавя, че прави нещо, което отдавна не е правено – изпраща синбеци на свои песни на свои фенове, които искат да се участват в различни конкурси с нейни парчета. „Често получавам писма с подобни молби и понеже песните ми са позитивни, им ги изпращам инструменталите на една коледна песен и хитовете си „Дали“ и „2 в 1“.

За песента „Дали“ EVA признава, че е по-специална за нея: „Миналата година спечелих сърцата на публиката и получих приза й в Сандански и втора награда на фестивалното жури на BG MUSIC FESTIVAL. „Дали“ се превърна в тотален хит, чийто текст почитателите ми знаят наизуст“.

„Усещането да си такава голяма сцена като Летния театъ в Сандански и пред толкова въодушевена публика, очакваща изпълнението с нетъпение, е приказно!  Участието ми във фестивала се превърна в една сбътната мечта! Всички скандираха името ми през цялото време, организацията беше перфектна. Първата конкурсна вечер беше толкова хубава, че цяла нощ не спах и се молих да спечеля награда, за да пея и на галавечерта!“ И подчертава, че миналата година категорията е била една с 1-о, 2-о и 3-о място, а тази година регламентът определя по един победител във всяка от категориите рок, поп, рап/R&B, електронна музика.

Що се отнася до участниците, които на второто фестивално идание са 22 на брой, селектирани изключително трудно сред кандидтствалите рекорден брой 132 песни, EVA казва, че доста от тях са нейни съученици от музикалното училище или състуденти от Музикалната академия, а с почти всички е пяла по участия и концерти. В последния ден на май, когато е и раждения ден на певицата, тя ще направи премиера на новата си песен „Mamma Mia“. В нея се описва характерът на самата изпълнителка, а за първи път парчето ще прозвучи на живо на галавечерта на BG MUSIC FESTIVAL.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене