Прецедент! 38-г. от Югозапада се яви на матура

Двама от явилите се на матурата по литература в ПГ “Христо Ботев” в Дупница са с анулиран изпит, заради това, че са излизали от стаята и са отишли до тоалетната, преди да са изтекли 90 мин. от началото на изпита. Зрелостниците имат право да излизат от стаята за изпит чак след като са приключили и с модул две от изпита.

На зрелостния изпит по литература в Дупница се яви и 38-г. ромка. Тя излезе щастлива от училището, като заяви, че се е справила добре и очаква висока оценка, която да й позволи да продължи обучението си по-нагоре.

На излизане от сградата на гимназията зрелостници споделяха помежду си кой как се е справил. Те коментираха, че не са очаквали да се падне „Вяра” на Н. Вапцаров.

Георги Начов от Сапарева баня, възпитаник на средното училище “Св. Паисий Хилендарски” в Дупница, заяви по повод темата: “Изобщо не очаквах да се падне произведение на Н. Вапцаров, но мисля, че се справих добре. Не наблягах много на неговото творчество, докато се подготвях за матурата”, призна Г. Начов. Той ще кандидатства в НАТФИЗ. Актьорските му качества се проявили в училище. Г. Начов завършва паралелката по испански в СУ “Св. Паисий Хилендарски”,  участвал е в ученическа постановка, която представили в Испания, и трупата получила златен медал сред голяма конкуренция. Това го запалило по театралното изкуство.

Съученикът му Иван Токев заеяви, че ще кандидатства за софтуерен инженер.

Синът на собственици на пицария в Бобов дол Едмонд Илчев е решил да учи за икономист. Той също е бил неприятно изненадан от темата на матурата вчера. „Мисля, че се справих, но бях неприятно изненадан, като чух темата, писах каквото знаех, надявам се да съм се справил добре”.

Кристиан Николов от Дупница е решил да става психолог. Според него хората все повече имат необходимост от помощта на психолози, за да се справят със стреса в живота.

От 8,00 до 12,00 ч. сградата на гимназията се охраняваше от полицаи. Беше забранено през това време да се влиза в училището.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Всичко за матурите в Югозападна България четете във вестник “Струма”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене