Международният театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“ представя „В очакване на Годо“ в Благоевград

Театър „Азарян“ ще представи в Благоевград спектакъла „ В очакване на Годо“ като част от програмата на Международния фестивал „Тара-ра-бумбия“. Началото е от 18.00 часа днес (18 май) на Голяма сцена на ДТ „Никола Вапцаров“. Пиесата, написана от нобелиста Самюъл Бекет, е под режисурата на Деян Донков. Сценографията и костюмите са дело на Чавдар Гюзелев, а музика на Калин Николов. В ролите жители и гости на Благоевград ще видят  Деян Донков, Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Калоян Трифонов, Мартин Цолов.

Представлението е вдъхновено от огромното влияние, което работата и приятелството с проф. Крикор Азарян са оказали върху театралното присъствие на Деян Донков.  На сцената, като Владимир ще излезе самият режисьор и актьор, който дели сянката на едно изсъхнало дърво с Иван Бърнев като вечно питащия Естрагон.

 „В очакване на Годо“ е една от най-знаменитите драматургични творби на всички времена — пиеса от въпроси, които се разпадат, както се разпадат и възможните отговори. А смисълът? „Винаги намираме нещо, за да си даваме вид, че съществуваме“ — заявява един от героите в пиесата на Самюъл Бекет (1906–1989), носител на Нобелова награда за литература.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене