Александър Манолев: Нямам амбиции за кмет на Сандански, това е ниска топка за мен

„Нямам амбиции за кмет на община Сандански, това е ниска топка за мен“. Това каза пред репортери на Pirinsko.com Александър Манолев, зам.-министър на Икономиката.

Въпреки категоричното му становище по въпроса обаче, напоследък прави силно впечатление, че нито едно, било то културно, светско, политическо или друго мероприятие в града не протича без негово присъствие.

Александър Манолев е неотлъчно до кмета Котев навсякъде и не спира да се показва, коментират санданчани.

Гражданите с недоумение се питат, как така е зам. министър, пък през по-голямата част от седмицата прекарва времето си в югозападния град, като не пропуска да присъства на нито едно събитие организирано от общината.

„Ако така работят всички министри, ясно защо държавата е на автопилот“, твърдят жителите в Сандански.

Според запознати пък курортната община, изглежда най-интересна за предстоящите догодина местни избори.

С наближаването им през октомври следващата година, все по-интересно започва да става като цяло положението в общините на територията на област Благоевград.

Най-деликатно е положението в Сандански, тъй като сегашният кмет Кирил Котев има огромни проблеми с по-голямата част от Общинския съвет и работата в общината куца, за разлика например от Петрич, където неговия колега Бръчков върви почти перфектно.

В този ред на мисли, от известно време в Сандански се говори под сурдинка, кои биха били следващите кандидати за кметове.

На преден план излиза името на зам.министъра на икономиката Александър Манолев, който не пропуска нито едно мероприятие в общината като по този начин създава впечатление у хората, че има сериозни амбиции за кметския стол.

Самият той на няколко пъти е заявявал категорично пред запознати, че няма амбиции за кмет, тъй като това би било ниска топка за него. С оглед на проблемите обаче, които има Котев през целия си мандат до момента, не е изключено ГЕРБ да се подсилят с друг кандидат.

Какви ходове ще бъдат предприети и от страна на Яне Янев, ВМРО, БСП и кръгът около бившия кмет Андон Тотев, предстои да се изяснят с времето.

Едно е сигурно – в Сандански ще бъдат едни от най-интересните местни избори…

Александър Манолев: Нямам амбиции за кмет на Сандански, това е ниска топка за мен снимка 1

 

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене