Кметът Вяра Церовска получи награда за изграждането на съвременна система за видеонаблюдение в Перник

 

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев връчи плакет на кмета на Община Перник Вяра Церовска за добрата организация и реализация на модерната система за видеонаблюдение.

Съвременната технология е изградена съвместно с Община Перник, „Стомана Индъстри“ АД и „Мобилтел“ ЕАД , като е предварително съгласувана с ОД на МВР Перник.

Мобилните камери са монтирани на кръстовища, пешеходни пътеки и сгради общинска собственост. Видеонаблюдението беше една от основни задачи при встъпването в длъжност на кмета Вяра Церовска.50 са камерите за денонощно видеонаблюдение , които са монтирани в различни точки на града.

Началото на проекта е за три години , размерът на инвестициите за този период е 160 000 лв.

Областният управител със специално отличие от Министъра на вътрешните работи

Ирена Соколова получи специален плакет от министър Валентин Радев за ползотворната съвместна работа с ОД на МВР Перник и активната й дейност в полза и интерес на гражданите.

Той отбеляза, че тя е първият областен управител организирал среща на такова високо равнище.

Днес по нейна покана специални участници в Областен обществен съвет за противодействие на корупцията и организираната престъпност освен Министърът на вътрешните работи, бяха и главният секретар на МВР Младен Маринов и председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, както и областните и заместник областните управители на Велико Търново, Монтана и Габрово. /zaPernik.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене