Три мечета, изоставени от майка си, намериха подслон в парка за танцуващи мечки край Белица

 При съвместна акция на Министерството на окол­ната среда и водите, Регио­налната инспекция по окол­на среда и води – Смолян, и фондация „Четири лапи“ бяха спасени три мечета, на­мерени край пътя в близост до родопското село Барутин, в близост до язовир „Дос­пат“. Мечетата са на съвсем крехка възраст и са били без майка си, което наложи спешното им настаняване в Парка за танцуващи мечки край Белица.

 Малките мечета, които все още са кърмачета, са на около тримесечна възраст и и са здрави, но стресира­ни, тъй като са били сами близо денонощие, като през това време не са се хранили и не са поемали течности. Специалистите на „Четири лапи“ са започнали захран­ването им с козе мляко, кое­то е най-близко по състав до кърмата на мечките, като към него се добавят витами­ни.

 В района ще се поставят фотокапани и ще се следи дали ще се появи майката на мечетата. Ако тя не бъде открита в рамките на след­ващата седмица, те ще бъ­дат настанени в спасителен център в Гърция, който е специализиран в оказване­то на помощ на осиротели мечета и връщането им в ес­тествената им среда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене