КАК СЕЛО ПАРИЛ РАЗВРАТИ ВДОВИЦАТА НА АНДРЕЙ ЛУКАНОВ

Още с появата си в юж­ното село Парил Лилия Гера­симова – вдовицата на Анд­рей Луканов, разпалва люти мъжки мераци и скандали сред местните. Вече цяла го­дина Лили не се е мяркала тук, но страстите не утихват. Напротив – отсъствието й още повече ги разпалва.

Журналистическата екс­педиция на агенцията до границата с Гърция, където се намира селото, показва, че прочутата вдовица се по­явява там като гръм от ясно небе и изчезва преди година по доста странен начин, след като е станала вече част от новата история на Парил.

Още преди появата й нейни агенти от Копривлен – ком­бинаторите Тошо и Магда Цуцуманови, започват да обикалят района на селата Тешово, Ловча и Парил и упо­рито търсят да закупят въз­можно най-закътания имот в и без това закътаните селца. След обиколките Цуцумано­ви се ограничават с търсене само в с. Парил. Така стигат до местния “чорбаджия” Бо­рис Попов. „Като се разбра, че се търси имот в Парил, же­ната, синът и снахата ме из­ядоха да продавам – разказва бай Борис. – Дойдоха, видяха. Златно место. То плевня­та и къщата на струват кой знае какво, но дворът е зла­тен. Продадох го за 2500 лв. Страшно ме е яд. Не знаех, че е за жената на Луканов. Как­то и да е. Тя почна да строи и гласува пълно доверие на Цуцумановия Тошо, ама той я прекара жестоко. Тя де да знае, че оня е измамник. Оня водеше строежа, изписваше материали и я мамеше”.

Неочаквано Борис Попов обръща плочата: “Като се ус­танови тук, взехме да общу­ваме и тя все “бай Боре, бай Боре”. Викам й не съм ти ни­какъв бай Боре. Ти си 39-та, аз съм 41-ва, какъв бай Боре съм ти. И какво? Да знаеш, че тая Лили не е жена като жена. Ид­вала ми е на гости, аз съм ходил, ама… Казвал съм й го в очите, абе, ти Лили си студена, хладна жена си. Тя – той и Андрея беше такъв, може покрай него да съм стана­ла такава, ама си живеехме много добре с него, отвръща ми. Питал съм я, абе, твоя Андрея що така сбърка рабо­тите? Вярно ли е, че е разда­вал куфарчета с пари? “Няма такова нещо Боре, – вика ми, – аз не съм видяла куфар­чета, той едно го мислеше, друго стана. Казвах му, не се заигравай срещу Живковата клика, после му казвах, не­дей и да правиш коалиция с тях, гледай си само икономи­ката, ама не ме послуша.”

След скандала с измами­те на своя агент Цуцуманов Лили Герасимова-Луканова го натирва с гръм и трясък, но гръмва втори местен скандал. Преди две години зарибеният водоем под Па­рил е източен, а от рибата на сухо няма и следа. Някои от следите водят до имението на Лили, където според слу­ховете рибите се обработват и консервират в ускорени темпове. Според бай Боре разбойниците са от съсед­ното село и Лили няма нищо общо. Вдовицата на Луканов обаче се фръцва обидено и дава гръб на благодетеля си бай Боре. Тя смята, че той е пуснал слуха за източването на язовира и обработката на рибата. Борис Попов тогава я преследвал из уличките на Парил с тиради от рода на: “Лили, сърди ми се, сърди ми се, но аз няма да ти се обидя. Не съм такъв човек, а още по-малко на теб мога да се обидя. Човек, който те обича, не може да ти се обиди!”

ИКОНОМКАТА НА ВДОВИЦА­ТА ИВАНКА: ЛИЛИ ИЗГУБИ ЖЛЪЧКАТА СИ, А МОЖЕХ ДА Я СПАСЯ С ЧУДОТВОРНА ВОДА!

Иванка Попова заедно с мъжа си Стефан са направи­ли от имението на Лили Гера­симова райска градина. Ваня чисти, готви, заедно с мъжа си сади зарзават и овошки и държи ключовете за имение­то в отсъствието на вдовица­та.

Въпреки това в ранната пролет на миналата година се заформя грандиозен скан­дал между нея и фамилията. Ваня вади луксозните персийски ки­лими и пътеки от стаите, за да проветри постелките и дюшемето, но неизвест­ни агенти донасят на ВИП-фами­лията, че икономка­та използва високите им чардаци, за да пере и суши собствените си килими. Лили Герасимова не й казва нищо, но щерка й Ани я вика на обяснение. Ваня не издър­жа на неверието и унижение­то и напуска. Оказва се, че агентите са на кмета Гошо, защото веднага след напус­кането на икономката той завзема ключовете от владе­нието на Луканови.

Въпреки това Иванка Попо­ва не таи лоши чувства към ексработодателката си Лили Герасимова: “Борис и братов­чед му Иван да не говорят лошо за Лили. Как ще е била студена жена!? Бай Боре има­ше мераци към Лили и ако не са го огрели, да не приказва много. Тя затова ско­ро се отвра­ти и преста­на да ходи нагоре, към центъра. А бай Иван и той да не приказ­ва, защото единствен той беше редовен посетител на вилата й и й изпиваше мастиката, дето къташе за гости. Лили Герасимова ид­ваше тук да си почине, ня­маше ни телевизор. По цял ден чоплеше трева, плевели, дремваше следобед и пак из градината. Отврати я много и оня измамник Цуцуманов. 11 тона цимент беше изписал, при положение че цялата гор­на част е дървения и тя като се усети, беше много обиде­на. Много скромна, земна жена. Най-много обичаше да й сготвя постни пълнени чуш­ки с ориз и зелен боб. Правя ги по моя си рецепта. Един ден пристигна с приятелка­та си Колдин, французойка, парижанка, но знаеше малко български. Бяха примрели от глад. Веднага извадих от фризера бланширан зелен боб, приготвих им го, ядоха, ядоха, облизаха си пръстите. Тая Колдин за благодарност ми остави 20 лв. и искаше да ми купи две кокошки, защото много ме харесала. Тя има някакъв цех за луксозни ме­бели в София, само за износ. А Лили живее със 150 лв. пенсия и затова сега издава някакво списание.”

Според икономката на Лили вдовицата още не мо­жела да прежали мъжа си. “Сега във вилата й няма никакви екстри. Няма теле­визор, няма радио. Не съм стъпвала повече от година – споделя икономката. – Но не вярвам нещо да се е про­менило. Никакви екстри. Не съм видяла по нея злато и бижута. А на Лили в нача­лото на миналата година й правиха операция, извади­ха й жлъчката. Аз пък имах такива неприятности тука,

 че ми изпопадаха зъбите и стомахът много лошо ме за­яде. Чак като си отиде Лили, разбрах, че в църквичката ни има чудодейна вода. Никой не знае кой и кога я е доне­съл. Пийнах една капчица само и оздравях веднага. Мурджевата, една възраст­на жена от с. Гайтаниново, пък беше парализирана, пий­на от чудотворната вода и се вдигна на крака още преди да я върнат у дома. Ако зна­ех от по-рано, сигурно щях да спася жлъчката на Лили.

АНИ РОДИЛА ДЕТЕ ОТ РУС­НАКА, А КАРЛО БИЛ ТЕМЕРУТ И МАФИОТ!

За децата на Андрей Лука­нов в село Парил се разпра­вя какво ли не. Най-ожалена е щерката Анито, за която миналата година се разбра­ло, че забременяла от неиз­вестен руснак, с който учили заедно в Москва. Фамили­ята успяла да го прекара в България, за да го прави зет, но братушката духнал и ми­налия юни Ани трябвало да е родила момиченце според сведенията на Ваня Попова. Тя си спомня, че Ани била нервачка, истерясвала от време на време, но сигурно се е оправила сега, след като си ро­дила детенце.

Местният бай Боре пък уверя­ва, че синът Кар­ло бил особен човек – студен, кътър, тунтур, което ще рече темерут над те­мерутите. Бил потаен и на въ­просите като какво му е зани­манието тръсвал, че работи с руснаци. Сигурно върти на баща си милионите, досеща се бай Боре. Веднъж отишъл в църквичката на селото с дъщеря си Мария, с чиято майка се бил разде­лил, запалил две свещички, но не се прекръстил нито веднъж. Икономката Ваня рипа: “ Не е верно. Той е един много хубав човек, за мен е наивен, даже. Оная, сестра му, повече се е метнала на баща си, студена една така­ва. Навярно икономката из­лива яда си заради това, че трябвало да дава обяснения пред Ани за “далаверата” с килимите. И не е верно, че Карло работи с руснаци и умножава милионите на баща си. Веднъж ме вози от Гоце Делчев до Парил, питах го. Ваня обаче не може да от­рече, че и Ани като брат си е от скромно по-скромно дете. Никой в семейството не е чревоугодник, никой не яде месо, никой нито пуши, нито пие. Ани довежда майка си с малко очукано “Пежо”, а Кар­ло я вози с “Лада” до Парил.

РАЗКРИТА Е ТАЙНАТА НА ЛУКАНОВОТО ИМЕНИЕ!

Защо видна вдовица като Лили Герасимова е потърсила място за живеене в такъв ди­вен джендем. Ние разкрихме тайната, която се връзва с ня­кои мълви. Стаите на чардака в горната част на “запустя­лото имение” са номерирани като хотелски стаи, но така, че лепенките с номерцата по никакъв начин не могат да се видят отвън. Единствено кме­тът, когото местните смятат за комбинатор, би могъл да бъде в час със заверата. Мъл­вата е, че днес Лили Лукано­ва предпочита да раздава от София стаи във вилата си на ВИП-двойки, които предпочи­тат усамотението на дивните джендеми.

А изборът на мястото на­истина е стратегически за целта. Къщата е първата в се­лото на влизане, пътят се вие конспиративно до портата към вътрешността на имение­то и само чрез сателит може да се разбере кой влиза и из­лиза оттам.

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене