Заседание на Общото събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ЕООД -Благоевград

Под председателството на Областния управител на Област Благоевград Бисер Михайлов днес се проведе извънредно заседание на Общото събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ЕООД – Благоевград. На заседанието присъстваха представители на общините Банско, Благоевград, Гоце Делчев, Гърмен, Разлог, Сатовча, Струмяни и Хаджидимово, както и управителят и служители на ВиК дружеството.

По предложение на Общински съвет-Благоевград, Общото събрание на Асоциацията по ВиК Благоевград прие решение да се проведе работна среща между членовете на Асоциацията по ВиК, кметовете и председателите на общинските съвети на гр. Сандански и гр. Кресна, представители на „ВиК“ ЕООД – Благоевград и експерти от Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Предмет на работната среща е да се обсъди възможността за присъединяване на община Сандански и община Кресна към обособената територия на „ВиК“ ЕООД – Благоевград и бъдещата консолидация на Асоциацията, с цел финансирането на належащата реконструкция и/или изграждане на нова ВиК инфраструктура в Област Благоевград, да се осъществи със средства по Оперативна програма „Околна среда“ 2016 – 2020 г.

Необходимостта от провеждането на работната среща е с оглед на това, че единствено Общински съвет-Сандански и Общински съвет-Кресна разполагат с правомощията да приемат решения за присъединяване на териториите на техните общини към действащата Асоциация по ВиК Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене