Ана Боянова: В Гоце Делчев се чувствам обичана

 Да представи за първи път пред публика последната, трета част на автобиографичния си роман „Да се родиш виновен“, столичната писателка Ана Боянова, отново бе в Гоце Делчев. Многобройните ценители и приятели на авторката в южния град, снощи отново бяха привилегировани първи да се докоснат до последната творба на носителката на литературната награда на името на Блага Димитрова, Ана Боянова.  „Да се родиш виновен“, е автобиографичен роман в който главен герой е самата тя. На пръв поглед обикновената си човешка съдба, авторката пресъздава с невероятен стил и увлекателност така, че читателят трудно се спира да чете, книгите на Боянова че четат, както се казва „на един дъх“.

 За първи път Ана Боянова идва в Гоце Делчев преди 25 години по покана на популярният неврокопски художник, поет и бохем, Николай Маринов и от тогава, всяка нова творба Боянова представя най-напред на почитателите си в Гоце Делчев. Преживяла една тежка съдба поднесена от родителите й, Ана Боянова призна в интервюто което даде специално за Топ Преса, че в Гоце Делчев се чувства обичана.

 Ана Боянова освен че е невероятен писател има музикално образование и заедно с Емил Калев издирват и изпълняват старинни италиански, испански и мексикански песни и то на оригиналния диалект от района на техния произход. Имат издадени няколко СD албума, а почитателите им в Гоце Делчев отново имаха привилегията да чуят на живо няколко песни от последният им албум.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене