Крадат капаците на шахтите на ЧЕЗ –Петрич,

 Крадат капаците на шахтите на ЧЕЗ –Петрич, в района на бившата поликлиника са зейнали дупки и вечерно време става опасно за пешеходците

 Капаците на шахти на ЧЕЗ-Петрич, в района на бившата поликлиника, са откраднати, и след взлома те представляват опасност за преминаващите пешеходци, това алармира вчера хорист към храма „Св. Богородица“, където се помещава и архиерейското настоятелство на Петрич.

 Сигналът му бе входиран от администрацията на кмета на Петрич Димитър Бръчков вчера преди обяд, и веднага сведен до отговорникът по опазване на обществения ред, Тильо Буров. Проблемът с кражбите на капаци от обекти на ел. дружеството са зачестили, потвърдиха от администрацията на градоначалникът. В района на бившата петричка болница системно се крадат ел. кабели, от близкия трафопост, както и капаци, на шахтите, поясниха още служители на Д. Бръчков. “Това е проблем, с който се опитваме да се справим. Ще назначим допълнителни хора от общинска охрана в района, за да спрат кражбите“, увериха от екипа на петричкият кмет.

 Вчера Бръчков не бе в Петрич, а в командировка до столицата, и не можа да приеме лично сигнала на петричанинът, който не за първи път сигнализира за подобни нарушения. “Това го правя, защото днес/вчера/ минах оттам и дупката, която се е отворила, след като са задигнали капака на шахтата, е голяма. Всеки може да падне в нея особено нощно време. Затова подадох сигнала, за да предпазя от инциденти петричани“, бе лаконичният му коментар веднага след излизането му от сградата на община Петрич.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене