С полиция, върнаха лични вещи и багаж на бившата пиарка на ОбА – Петрич,

 С полиция, върнаха лични вещи и багаж на бившата пиарка на ОбА – Петрич, Петрана Нуркова и брат йРадостин, служител на ДАНС,от жилището им в кв. Поляните

 С помощта на полиция в събота преди обяд бе върнато движимото имущество от дома на бившата пиарка на общинска администрация Петрана Нуркова и брат и Радостин, който е служител на ДАНС от жилището им в квартал „Поляните“. Личните вещи на двамата петричани били изведени от чичо им, зам. директорът на СОУ „Н. Вапцаров“ Емил Нурков и синът му Васил.

 Пристройката, която е залепена за къщата, в която живеят двамата братя Емил и Георги, стана обект на разразила се семейна войни между двамата родственици, която приключи в съда. Делото бе заведено от чичото на двамата заради издадено удостоверение за търпимост, докато Петрана Нуркова е изпълнявала длъжността си на пиар по времето на бившия кмет на Петрич, Вельо Илиев. Този документ стана причина, зам. директорът на СОУ „Н. Вапцаров“ да се усъмни, че е редовно изваден, за да могат брата и сестрата да се разпореждат с дела си от ½ в пристройката, който дял са придобили от своя баща Георги.

 Другата половина е собственост на сина на зам. директорът Нурков, Васил, който го закупил също от баща си. Тези дни е приключило делото в Окръжен съд – Благоевград, в полза на Петрана и брат и Радостин. Така делът им от ½ от спорната пристройка остава в сила, както и удостоверението за търпимост.

 Всъщност, тази част от имота е обявена за продан от ЧСИ. “Спечелихме делото в окръжен съд и чичо ми няма право да изнася личните вещи от нашето място с брат ми“, обясни сложния правен казус бившата пиарка на ОбА Петрана Нуркова. “Това е наша собственост и никой няма право да нахлува вътре без наше разрешение. Затова извикахме полиция, за да може да спрат чичо ми, който е длъжен да върне вещите отново вътре в стаите“, поясни още Нуркова.

Валентин Герчев

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене