ВНИМАНИЕ ШОФЬОРИ! Очаква се засилен трафик по пътищата днес

Днес, в последния почивен ден на Гергьовските празници, се очаква засилен трафик по пътищата на страна.

Интензивно е движението по автомагистрала „Струма“ и Главен път Е-79 в посока от Гърция и от Банско към София. Пътните настилки в областта са частично мокри и хлъзгави, съобщава репортер на Pirinsko.com.

В област Благоевград по тези две пътни направления през целия ден се очаква трафикът да бъде натоварен, като е възможно и образуването на колони от автомобили в района на пътен възел „Симитли“ и в Кресненското дефиле.

Към момента няма данни за образували се задръствания.

Поради очакваните локални проливни дъждове в следобедните часове от Пътна полиция съветват шофьорите да пътуват в по-ранните часове и да се движат с повишено внимание.

От 14.00 до 20.00 часа ще бъде ограничено движението на товарни автомобили с тегло над 12 тона по автомагистрала „Струма“, път I-1 – етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград – ГКПП „Кулата“ и останалите натоварени пътни направления в страната.

Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в края на трите почивни дни.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на трафика.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR). Полицейското присъствие в Благоевградският регион ще бъде засилено през целия ден с цел недопускането на пътни инциденти. През нощта няма регистрирани инциденти.

Движението на камионите над 12 тона се ограничава от 16 до 20 ч., а през Владая от 10 до 20 ч., където движението в посока София ще се извършва в две ленти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене