Търсят миньори за Словакия в Дупнишко

Фирма посредник набира миньори за подземен добив на кафяви и лигнитни въглища в област Нитра, Словакия – което е добър шанс за съкратени миньори в мини Бобов дол, където м.г. бяха сакратени стотици, казаха експерти по трудовата заетост в Дупница. Заплащането е от 815 до 1 200 евро месечно.

Обявените места са 150, като изискването е известен стаж в работа с подземни машини и възраст до 55 години, като са възможни и компромиси в конкретен случай относно възрастта. Работодателят поема определени ангажименти за квартира, транспорт, осигуровки, ваучени за храна. Трудовият договор е с различен срок, може да е и за една и за по-малко от една година силата на КТД и членство в синдитат.

Кандидатстването става чрез бюрото по труда-Дупница.

Съкратени в мини „Бобов дол“ могат да увеличат стажа си, необходим им за пенсиониране. Припомням, че около 600 миньори бяха освободени от закрития рудник „Бабино“, както и над 100 от закрития подземен добив в рудник „Фундаментал“ в Бобов дол. Повечето от тях започнали работа по изграждащите се трасета на метрото в София, като пътуват ежедневно от Бобов дол и Дупница до столицата.

Мините в Словакия са една възможност за тях, още повече, че възнаграждението не е ниско, сравено с това, което им плащаха в мини „Бобов дол“, коментират експерти от трудовата борса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене