Змии пълзят в центъра на Благоевград! Влечугите се шмугват в краката

 Змии пълзят в центъра на Благоевград, според очевидец пепелянка се шмугнала до краката му. Змията изпълзяла от тревните площи около 15,00 часа до стълбите под Моста на влюбените и минала на сантиметри от краката му.

 „Видях змия, беше кафява на цвят и остана навита на кълбо в края на паркинга”, това сигнализира читател в редакцията на „Струма“ с призив да предупредим преминаващите оттам.

 „Не съм видял никакво влечуго да пълзи тук, но е възможно, вече стана горещо и температурите на открито са над 26-27 градуса”, каза служителят от „Паркинги и гаражи“ Темелко Хаджийски. Той по същото време бил на работното си място на бариерата на паркинга, което е в непосредствена близост до указаното място.

 Ето какво поясни служителят: „Само преди седмица, в края на април, се извърши дезакаризация на зелените площи в Благоевград против влечуги и кърлежи, целта на тези мерки, разбира се, е да се ограничи разпространението им, както и да се предпазят хората от инфекциозни заболявания. Тук мястото е оживено, постоянно се движат автомобили и хора, но не изключвам възможността наистина да е изпълзяла змия. Досега никой не ни е съобщавал за подобна случка”, заключи Т. Хаджийски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене