Chrom Book, устройство за учене, за първи път в България, в ПМГ-то в Гоце Делчев

 15 броя от последните достижения на оборудване за иновативно обучение, Chrom book, вече са инсталирани и пълноценно се използват в образователния процес в ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев. Директорът Елка Божикова и ръководството на гимназията, в присъствието на кмета на общината, Владимир Москов, директорите на основните училища в града и пред местните медии, представиха придобивката си. Преди това, добре обучени ученици представиха възможностите и на някои от досегашните технически устройства за обучение в училището. За възможностите на новото устройство и ползата от придобиването на Chrom book в гимназията, специално за Топ Преса, обясни директорът Елка Божикова.

 „Чрез нашите партньори от „Центъра за творческо обучение“ следим всички новости на световното изложение БЕТС което се провежда всяка година в Лондон и което показва последните тенденции в образователните технологии. Така, нашите партньори ни съдействаха на нас и на още една гимназия във Варна, да се докоснем до тази нова технология. Възпитаници на нашето училище, реализирали се в успешен бизнес и с отношение към образованието ни помогнаха финансово за да се реализира тази придобивка на гимназията“, обясни още директорът Божикова.

 Отлично обучените ученици демонстрираха едно от безбройните приложения на Chrom book – очила за „виртуална реалност“. Така те осигуриха на кмета Москов и на всички които пожелаха, 360-градуова разходка из Версайския дворец или до други световни дестинации. Приложението дава усещането за реално присъствие на определена забележителност по света или в космоса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене