Продават кметството в петричкото село Яворница

Кметството в петричкото село Яворница ще бъде продадено на публичен търг с явно наддаване. Това реши общинският съвет в Петрич на последната си редовна сесия. Урегулираният поземлен имот е частна общинска собственост и в него в момента са кабинетите на кмета Стефан Вангелов, на двамата семейни лекари, както и офисите на „Български пощи”. Още преди 1989 година сградата е отредена за поща, здравна служба и кметство.

Застроената площ на двуетажната постройка е 154 квадратни метра, а общата площ на имота е 1300 квадратни метра. Местният парламент прие пазарната оценка на лицензиран оценител в размер на 49 400 лева. От общата сума цената на сградата е 45 560 лева, а на земята – 3840 лева. Съветниците определиха първоначална тръжна цена от 50 000 лева и депозит от 10% от нея, избрана бе и комисия, която да проведе търга.

„Поддръжката на постройката е скъпа. Друг проблем е, че се намира в края на селото, далече е за възрастните и болните хора, които имат работа при мен или пък идват на прегледи при семейните лекари, или до пощата за своите пенсии. Най-вероятно ще се изнесем всички в сградата на нашето Народно читалище „Антон Попов”, което се намира в идеалния център на селото ни”, каза кметът на Яворница – Стефан Вангелов./blagoevgrad-news.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене