АБСУРДИТЕ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО В БЛАГОЕВГРАД: Читатели ревнаха: Каква е тази простотия в Спешния кабинет в Благоевград?!

 

  Мария Костова от Благо­евград потърсила помощ в спешен кабинет Благоевград снощи заради силни болки. Медиците и премерили само кръвното и препоръчали да си купи болкоуспокояващо. Трябвало също така да по­търси и личния си лекар за оплакването.

 Разочарована жената на­писа социалната група „За­белязано в Благоевград“ :

 „Искам да изкажа възму­щението си от спешния каби­нет в поликлиниката… Оти­вам аз в събота вечерта в един часа със сил­ни бол­ки, и техни­ят отговор беше, че е трябвало през изминалата седмица да си потърся личния лекар, то­ест да предвидя, че в събота ще се почувствам зле. Един­ственото, което получих беше мерене на кръвно, въ­преки че това нямаше общо с оплакването. Препоръката им беше да си купя аулин, бе­налгин, парацетамол, какво­то си преценя… И ме пратиха да си ходя… Това ни е спеш­ната помощ за съжаление!“

 Това е поредният сигнал срещу лошото отношение на медиците в Спешен център в Благоевград, за който Ви ин­формираме.

 Веднага след публикаци­ята на коментара се отвори дискусия от други потреби­тели на групата засегнати от това, че не са получили качествена здравна услуга. Освен всичко това гражда­ните се оплакват, че в Благо­евград няма и постоянно ра­ботеща денонощна аптека.

 Росица Качариева написа:

 Това със Спешната помощ трудно ще се оправи, но ня­кой знае ли къде да се пода­де жалба за това, че в града няма ни една денонощна ап­тека?! Това е Пълен абсурд!!!

 Друга дама Цветелина Маркова разказа как се от­несли със сина и:

 „Маре, какво да ти кажа…

 Миналата седмица синът ми падна назад и си удари главичката …. Има и рана . Отидохме,промиха го оле мале… Пратиха ни да му на­правим снимка на главич­ката. След това занесох им резултатите и чаках 20 мин. Да обсъдят обяда си,защото беше 12 часа( време за обяд) Питах аз за какви симптоми да следя. Казаха ми евенту­ално за повръщане на фон­тан и това беше. Но все пак колкото и бавно да се случи­ха нещата Някак си скалъпи­хме положението. Просто се молех да не покаже някой страничен симптом.“

 Коментарите оставяме на вас за ситуацията в спешен кабинет Благоевград…

Силвия Стоянова

Вестник „ТОП ПРЕСА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене