Георги Пирински: Евровотът е натоварен с внушения от ГЕРБ за реванш и репресия

Пирински

снимки: Пресцентър БСП – Благоевград

Предстоящите избори за Европейски парламент на 25 май са от изключително значение за начина, по който Европа и страната ни ще се развиват в следващите години. Това заяви на пресконференция, провела се днес в Благоевград с местните медии, кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Георги Пирински.

Според него пред Европа и страните съществуват две възможности. „Или да продължи  досегашната дясна политика на управление, която нанесе много поражения в живота на хората с орязването на бюджета с оправданието за баланс на финансите и ограничаването на социалните права. Или да се подкрепи позицията на европейските социалисти  за гарантиране на нови работни места, минимални доходи и максимално заплащане, за да има икономически растеж и нормален живот“, поясни Пирински.

Той постави акцент върху кризата в Европа и разочарованието на гражданите от това, което им се предлага в Европейския съюз днес.

Според него предстоящите европейски избори са натоварени с внушения от страна на ГЕРБ за реванш и репресия. Бяха отправени много въпроси, свързани със сегашната политическа ситуация в Украйна, както и за приемането на Турция за член на Европейския съюз.

Георги Пирински бе придружен и от кандидата за депутат в Европейския парламент от листата на Коалиция за България Стоян Ташков.

На срещата с журналисти присъстваха и депутатът от Коалиция за България Емил Костадинов, областният лидер на БСП Юлиян Гошев и общинският председател д-р Владимир Пандев.

По-късно кандидатите за евродепутати от Коалиция за България се срещнаха с избирателите от Благоевград в залата на местното читалище.

more_1_b

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене