Красимир Каракачанов за премахването на катуните: Полицията изпълни законите и възстанови реда

Вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов коментира спецакцията на полицията от тази сутрин и премахването на палатковите лагери в столицата и в още няколко големи градове в страната пред ПИК.

Полицията изпълни закона – има закон за митингите и събиранията, закон за МВР, закон за движението по пътищата. Нещо, което не е заявено, значи е незаконно. Полицията възстанови реда на възлови места, където се затрудняваше движението и това предизвика голямо недоволство сред хората. Не може протестиращите да говорят за законност, а самите те да не спазват закона. Не може да говорят за демокрация, а да нарушават правата на останалите граждани, бе категоричен Каракачанов.

Нищо не пречи на протестиращите да заявят в общината културно, както е по закон, че ще има митинг, че ще има шествие и хората предварително да си направят сметка откъде ще минат, за да отидат на работа, в болница или където и да било, коментира още вицепремиерът.

Запитан за коментара на Арман Бабикян от „Отровното трио“, който припомни, че патриотите затворили границата с Турция през 2017 г., Каракачанов отговори, че 10-дневна блокада не е имало, а само двудневна и тогава на власт било служебното правителство на Румен Радев.

Едно е да затвориш българо-турската граница и да спреш автобусите с изборни екскурзианти, които се опитват да предрешат изборите у нас, друго е да тормозиш собствените си граждани, каза вицепремиерът.

Да, затворихме границата, но когато полицията ни каза, че са изтекли 24-те часа, ние освободихме трафика. Да не говорим, че през цялото време пропускахме коли с жени, деца, възрастни хора, тирове и не сме стопирали търговията. А дори раздавахме вода на хората, припомни Каракачанов събитията отпреди три години.

Диалогът е по-добрият избор от конфронтацията и омразата, отсече той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене