Прокуратурата погна Стъки за катастрофата с полицаи

Двамата служители на реда са с комоцио, а единият е с наранявания на гръдния кош

Прокуратурата разследва катастрофата на „Симеоновско шосе“, при която бившият ММА боец Станислав Недков-Стъки блъсна патрулка. Това стана ясно от съобщение на прокуратурата.
Инцидентът е от полунощ срещу 28 април, когато Стъки карал „Ауди“ и на „Симеоновско шосе“ блъснал патрулката, която била с включени сини лампи.
Прокуратурата посочва, че двамата полицаи в колата са били със сътресение на мозъка, а единият – и с контузия на гръдния кош. Той се е блъснал във волана на автомобила след удара.

По-рано днес Станислав Недков сподели пред Нова ТВ, че съжалява за случилото се и разказа как е станал ударът. В едно от платната за движение униформените били спрели автомобил на нарушител, преминал на червен светофар. Спортистът пък се опитвал да се качи на Околовръстното от бул. „Симеоновско шосе”. Видял патрулката, но помислил, че тя се движи, тъй като била с включен буркан. Недков разказа, че излизал от „Симеоновско шосе“, движейки се със 70 км/ч, когато забелязал патрулката. Тя била с включена синя лампа, но не била на аварийки, затова той не е разбрал, че е спряла.

Книжката му е временно отнета, докато си плати акта. Веднага след произшествието той поднесе извиненията си и заяви, че много съжалява за случилото си.
Единият от пострадалите полицаи остава за лечение в болница след комоцио, информира МВР. Другият е освободен за домашно лечение.

„Не бива да търсим вина у никого, а да си извлечем поуки”, коментира Стъки. Той подчерта, че предпазният колан го е спасил от сериозни наранявания. Полицаите пък пострадали, защото били ударени от откачилите се при удара камери от задното стъкло. „Време е да се регулират местата за спиране на нарушители от патрулиращи полицаи”, каза още бившият ММА боец.

Той е категоричен, че ще си понесе последствията от инцидента и ще плати съставения му акт. В хода на досъдебното производство е извършен оглед на местопроизшествие, като предстои да бъдат разпитани свидетели, както и да бъдат назначени и изготвени необходимите експертизи.

По закон за това престъпление е предвидено наказание от 2 години „лишаване от свобода“ или пробация.

/монитор

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене