Нова кражба в кв. “Хумни дол” – жена е обрана след удар в ребрата, откриха крадено БМВ в Калище

Жена е ограбена в пернишкия кв. „Хумни дол“.

На 27 април, около 06, 00 ч., неизвестен нанесъл удар с ръка в областта на ребрата на 43-годишна жена и издърпал дамската  й чанта.В нея имало сумата от 30 лева и лични документи. Извършен е оглед на местопроизшествието и е започнато досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Перник.

Това не е първото нападение в квартала над жена.

Рецидивист застава пред съда за кражба.

Престъплението е извършено в края на месец март тази година, когато от голям магазин в гр. Перник била открадната дамската чанта на жена. В нея имало портфейл със сумата от 180 лева, лични документи, ключ от лек автомобил, таблет и други вещи. След подаден сигнал във Второ РУ били предприети действия за установяване на извършителя. Следите повели към криминално проявения и осъждан С.А./44 г./ от гр. Кюстендил. Привлечен е като обвиняем и му е наложено прокурорско задържане за срок до 72 ч. Ще му се иска постоянен арест.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Краден лек автомобил от Кюстендил е намерен в Пернишко.

Колата марка „БМВ“ е открита в с. Калище, общ. Ковачевци. Открадната е на 27 април и същия ден е намерена в местността „Казана“. Извършени са съответните действия по разследването и автомобила е предаден на РУ Кюстендил.

Работата по случая продължава.

Две бързи производства за шофиране след употреба на алкохол са започнати в Перник.

С 2, 64 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си марка Фолксваген „Голф“ 43-годишният Ч.Л. от областния град. Мъжът бил проверен на 28 април, на кръстовището в кв. „Ив. Пашов“. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. по Закона за МВР.

Тази нощ, в с. Драгичево бил проверен лек автомобил Фолксваген „Поло“, шофиран от местната жителка М.В./42 г./.При изпробването й с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 57 промила. Жената отказала кръвна проба за химичен анализ. По медицински причини не е задържана за 24 часа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене