Бъдещи мениджъри от Гимназията по икономика в Благоевград практикуваха две седмици във фирми във Великобритания

 „Клиентът винаги има право“ – в това успяха да се убедят по време на престоя си във Велико­британия четиринадесет ученици от XI и XII клас от Професионал­на гимназия по икономика „Иван Илиев“ – Благоевград. Младежи­те проведоха 14-дневна практи­ка в реална работна среда в град Портсмут, Великобритания по проект .

 Стажантите бяха придружава­ни от Гергана Деренцева – зам.-ди­ректор по учебната дейност и от Наташа Манова – старши учител по практическо обучение, които подпомагаха успешното изпълне­ние на програмата на практиката. Работните места бяха осигурени от партньорската организация „Training Vision“ Ltd.,

 Учениците на ПГИ бяха впечат­лени от професионалното и коре­ктно отношение на работещите във всички сфери на бизнеса във Великобритания. За всяка реали­зирана сделка търговецът издава касов бон. Във всеки търговски обект има възможност за карто­во разплащане, което е удобство за купувачите. В големите су­пермаркети част от касите са на самообслужване – клиентът сам маркира и заплаща закупени­те стоки. Всяка закупена стока може да бъде върната в магазина в 14-дневен срок без клиентът да дължи някакво обяснение и без да бъде заставян да избере друг артикул от същия магазин. Хора­та са спокойни, вежливи и отзив­чиви, готови да окажат помощ и съдействие.

 Участието в проекта допринесе учениците да разширят профе­сионалните си знания, умения и компетентности за делово общу­ване в интернационална среда, за водене на делова кореспонден­ция и организиране на делови срещи.

 Културната програма по про­екта включваше разглеждане на забележителностите на града-до­макин Портсмут и на столицата Лондон.

 Придобитите от учениците компетентности бяха сертифици­рани и валидирани с официални документи – Европас мобилити, Европас езиков паспорт и серти­фикат от партньорската органи­зация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене