Бизнесът в Благоевград предложи 90 работни места на безработни – за шивачи, кредитни консултанти, войници…

Бизнесът в Благоевград пред­ложи 90 свободни работни места, за които могат да кандидатстват безработни. Това стана по време на трудова борса във „Военен клуб“ – Благоевград.

Над 150 души атакуваха трудо­вата борса, останалите без препи­тание хора се наредиха на дълга опашка, за да се срещнат и пого­ворят с работодатели, търсещи персонал.

Шефът на Бюрото по труда Ва­сил Василев обясни, че 12 рабо­тодатели предлагат 90 работни места. Свободните позиции са за шивачи, кредитни консултанти, войници,готвачи, монтьори, и др.

“Надяваме се работодателите и безработните лица да се догово­рят и да започнат работа“, комен­тира Васил Василев.

„Микрис мода“ предлагаше работа за машинни оператори,“­Балканфарма Дупница“ търсе­ше машинни оператори,а фирма „Белви“ заварчици, шлосери и ел.монтьори и др. Военното окръ­жие в Благоевград набира кадри до 28 години за начална военна подготовка на войник.

Сред множеството бе 30 го­дишната Иванка Генева от Благо­евград, която си търсеше работа като счетоводителка.” Никой не иска работник без стаж. На всякъ­де търсят хора с опит. Как да при­добием опит, като не ни взимат на работа! ”,възмущаваше се млада­та жена. Завършила е„Счетовод­ство и контрол” в ЮЗУ, но няма един ден стаж по специалността. Работила като маникюристка и получавала около 500 лв. заплата.

27-годишната Гергана Стоянова пък си търсеше работа с”нормал­но”работно време.” Две годишни­ят ми син Денислав още не може да свикне с детската градина. Тър­ся си работа като продавачка, но не мога да оставам до късно на рабо­та заради него. Искам да си намеря такава работа, че да съм сред хора­та”, сподели младата майка.

Вестник “ Благоевградска Вест“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене